Adana'da telefonla dolandırıcılık operasyonu

Tokat, Batman ve Van'da yaşayan 4 kişiyi, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp 63 bin liraları dolandırdıkları iddia edilen 3 zanlı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da telefonla dolandırıcılık operasyonu
Adana'da gözaltına alınan 3 zanlı, farklı şehirlerde yaşayan 4 kişiyi telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırdıkları iddiasıyla tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tokat, Batman ve Van'da yaşayan 4 kişi, bulundukları ilin emniyet müdürlüklerine başvurarak, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce dolandırıldıkları yönünde şikayette bulundu.

Dolandırıcılık mağdurları, zanlıların, banka hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını, bunun önlenmesi için hesaplarındaki paranın devlet güvencesindeki başka bir hesaba aktarılması gerektiğini söylediklerini anlatarak, bunun üzerine zanlıların dediklerini yaptıklarını ifade etti.

Şikayet üzerine çalışma başlatan ekipler, 4 kişinin 63 bin lirasının Adana'da yaşayan Metehan T. (22) ve Bülent K'nın (42) hesaplarına yatırıldığını tespit etti.

Adana Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince 2 şüpheli ile olayla bağlantısı olduğu öne sürülen Mehmet D. yakalandı.

Şüpheliler, ifadelerinde, yardım amaçlı banka hesaplarını kullandırdıklarını, dolandırıcılık yapmadıklarını iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Yorumlar