Adana'da telefon ile dolandırıcılık

Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlı, adliye çıkışında hakkındaki benzer bir şikayetten yeniden gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da telefon ile dolandırıcılık
Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlı, adliye çıkışında hakkındaki benzer bir şikayetten yeniden gözaltına alınmasının ardından cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, polise başvuran bir kişi, telefonda kendisini "emniyet mensubu olarak" tanıtan şüphelinin yönlendirmesiyle 2 bin lirasını bir banka hesabına yatırdığını ancak daha sonra bu kişiyle irtibatının kesildiği yönünde başvuruda bulunarak şikayetçi oldu.

Bunun üzerine araştırma yapan polis ekipleri, şüpheli Mert Aydoğan'ı (29) merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde yakaladı. Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliyeden ayrılmaya hazırlanan zanlı, bu sırada, başka bir kişiyi de benzer yöntemle kandırılarak 4 bin 500 lira dolandırdığına yönelik yeni şikayet üzerine yeniden gözaltına alındı.

Emniyete götürülen zanlı, işlemlerinin ardından ikinci kez gönderildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Yorumlar