Adana'da 5'i kadın 36 kişi gözaltına alındı

Adana'da aralarında yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve memurların da bulunduğu 5'i kadın 36 kişi gözaltına alındı .

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 5'i kadın 36 kişi gözaltına alındı
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve memurların da bulunduğu 5'i kadın 36 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma doğrultusunda örgütün adliye yapılanmasına yönelik kent merkezinde operasyon düzenledi.

Aralarında yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve memurların da bulunduğu 5'i kadın 36 kişi gözaltına alındı.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

"10 kişi aranıyor"

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, başsavcılıkça 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin Adana Adliyesi yapılanmasına yönelik adliyede görevli 46 kişi hakkında arama ve yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda aralarında yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve adliye memurlarının da bulunduğu 36 kişinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, yapılan incelemede bazı şüphelilerin aralarında cep telefonlarındaki "Bylock" isimli şifreli mesajlaşma programıyla mesajlaştığının belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, firari olan 10 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Yorumlar