Adana BTÜ’den Türkmenler Otağı’na ziyaret

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitenin idari ve akademik personeli ile birlikte Merkez Parkta kurulan Türkmenler Otağı’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Adana BTÜ’den Türkmenler Otağı’na ziyaret

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitenin idari ve akademik personeli ile birlikte Merkez Parkta kurulan Türkmenler Otağı’nı ziyaret etti.

Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen ve Yörük Türkmenlerin sıcak ve samimi karşılamaları ile başlayan ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İsmail Demirdüzen ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kent için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı. Demirdüzen, “Kendisi de bir Yörük olan Sayın Rektörümüzün ve ekibinin başarıları bizleri gururlandırıyor. Değerli hocamız ve ekibi Adana’ya bir marka üniversite kazandırma yolunda önemli çabalar göstermektedirler. İnanıyoruz ki Adana BTÜ çok kısa sürede seçkin üniversiteler arasına girecektir. Biz de Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Dünya Türkmenler Birliği olarak bu çalışmalara katkı yapmak ve öğrencilerimize destek sağlamak istiyoruz. Sayın Rektörümüze ve beraberindeki ekibine otağımızı ziyaret edip bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy Yörük Türkmenlere üniversiteyi ve hedeflerini anlatarak, federasyon ile ortak araştırma ve proje yapmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, “Bir Yörük kardeşiniz olarak bu otağı da sizlerin arasında olmaktan gurur duyuyorum. Yörük Türkmen kültürü ve tarihi, araştırılması, öğrenilmesi ve sahip çıkılması gereken çok önemli bir değerdir. Biz, Adana BTÜ olarak federasyonumuzla işbirliği içerisinde Yörük Türkmen öğrencilerimize destek vermeye hazırız. Kültürümüzü korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Bu sebeple Oğuz boylarının geleneklerini yaşatan federasyonumuza ve değerli üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Federasyon üyeleri ve Yörük Türkmen öğrenciler ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy’a Yörük kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler sundu.
CİHAN

Yorumlar