Adana BTÜ tanıtım gezilerine başlıyor

Yaklaşan sınav maratonu ile birlikte Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) tanıtım etkinliklerini hızlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Adana BTÜ tanıtım gezilerine başlıyor

Yaklaşan sınav maratonu ile birlikte Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) tanıtım etkinliklerini hızlandırdı. Etkinlikler kapsamında Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ve üniversitenin akademik personeli Adana ve Mersin’deki liseleri dolaşarak üniversite adaylarına Adana BTÜ’yü tanıtacak.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında üç bölüme öğrenci alan BTÜ, sınırlı kontenjanla öğrenci alması ve yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edilmesiyle dikkat çekmişti. Yapılacak okul gezileriyle, öğrencilere 2014-2015 yılında açılacak bölümler, üniversitenin imkanları, eğitim fırsatları ve fark oluşturan özellikleri anlatılacak.

Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, yaptığı açıklamada eğitimde belirledikleri hedeflerden şaşmadan yollarına devam ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Ersoy, “Biz yüzde yüz İngilizce eğitim veren, başarılı öğrencilerine burs sağlayan, onlarla yakından ilgilenen, modern sınıflar ve laboratuvarlarla ders verimliliğini maksimuma çıkarmayı hedefleyen, öğrenci merkezli bir devlet üniversitesiyiz. Bu tür okul gezilerini düzenleyerek üniversite adaylarına bölgemizde böylesine ayrıcalıklı imkanlara sahip bir devlet üniversitesi olduğunu anlatmak istiyoruz. Tercih edecekleri üniversite onların yaşamında çok önemli bir dönüm noktası olacak. Bizler onların doğru tercihler yapabilmesi adına yönlendirmelerde ve tavsiyelerde bulunacağız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar