Adana BTÜ Mersin’de tanıtıldı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda üniversiteyi tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Adana BTÜ Mersin’de tanıtıldı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda üniversiteyi tanıttı. Toplantı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık ile Mersin’deki liselerin okul müdürleri ve rehberlik öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, programın kentteki eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Hasan Gül, “Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bölgemiz ve ülkemiz için önemli başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Rektörümüzün ve ekibinin yüksek performans ve gayretle yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kendilerini başarılı çalışmalarından ötürü kutluyor, bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise Mersin’in her konuda olduğu gibi eğitimde de enerjik, sinerjik, ivmesi ve dinamizmi yüksek bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Ersoy, “Eğitim bir milletin gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli bir faktördür. Eğitim, insana yatırım demektir. Eğitime önem vermeyen toplumlar gelişimini tamamlayamaz.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, konuşmasının ardından üniversiteyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Adem Ersoy, gerçekleştirdiği sunumda BTÜ’nün hedeflerini, imkanlarını ve farklılıklarını anlattı. Her öğrenciye burs sağladıklarını bildiren Ersoy, “Uygulamalı ve öğrenci merkezli eğitim anlayışımızla nitelikli, donanımlı, iç ve dış piyasayla rekabete hazır mezunlar yetiştireceğiz” şeklinde konuştu. İngiltere’nin Leeds Metropolitan Üniversitesi’yle yapılan ikili anlaşmayı açıklayan Ersoy, “ Yaptığımız bu anlaşma ile her iki üniversite arasında ortak İnşaat Mühendisliği ve İşletme bölümleri açılacak. Öğrenciler ilk üç yıl üniversitemizde, son yıl İngiltere’de eğitim görecekler. Alacakları diploma tüm dünyada geçerli olacak. Bu anlaşma Adana BTÜ olarak bir dünya üniversitesi olma yolunda atığımız önemli bir adımdır.” dedi.
Toplantı sonunda İl Milli Eğitim Müdürü hasan Gül, Prof. Dr. Ersoy’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.
CİHAN

Yorumlar