Adana BTÜ 11 bölüme öğrenci alacak

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 11 bölüme öğrenci alacak. Üniversitesinin, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde; biyomühendislik, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği,...

Google Haberlere Abone ol
Adana BTÜ 11 bölüme öğrenci alacak

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 11 bölüme öğrenci alacak. Üniversitesinin, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde; biyomühendislik, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, gıda mühendisliği, maden ve cevher hazırlama mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, malzeme mühendisliği, İşletme Fakültesi’nde; yönetim bilişim sistemleri, uluslararası ticaret ve finansman, Turizm Fakültesi’nde; turizm işletmeciliği bölümlerine öğrenci alınacak. BTÜ, yeterli sayıda öğrenci kontenjanıyla her bölüm için 20 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 5 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 25 öğrenci kontenjanı belirledi.

Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, öğrenci kontenjanı konusunda “Dışa bağımlılıktan kurtulmak, kendi uçağımızı, gemimizi yapabilmek ve kısaca kendimize yetebilmek için kaliteye, niteliğe ve donanıma gitmek zorundayız. Ulusal ve uluslararası rekabet edecek mezun yetiştirmeliyiz. Bunu ancak yeterli miktarda kontenjanla yapabiliriz.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte İngiltere Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yapılan anlaşma gereği açılacak İnşaat Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümlerini tercih eden öğrenciler ilk üç yılı Adana BTÜ’de okuduktan sonra son yılı Leeds Metropolitan Üniversitesi’nde tamamlayarak tüm dünyada geçerli çift diplomaya sahip olacaklar.

GENİŞ BURS İMKANLARI

2013-2014 eğitim-öğretim yılında 3 bölümde aldığı tüm öğrencilerine burs sağlayan üniversite, bu yıl da Adana Bilim ve Teknoloji Derneği aracılığıyla öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor. Üniversiteyi ilk bin içerisinden tercih edecek öğrenciler aylık 2 bin TL burs imkanı kazanacak. Burslar sıralamalara göre; bin -5 bin arası tercih yapanlara aylık bin 500 TL, 5 bin – 10 bin arası tercih yapanlara aylık bin TL, 10 bin – 20 bin arası tercih yapanlara aylık 500 TL, 20 bin – 30 bin arası tercih yapanlara aylık 400 TL, 30 bin – 40 arası tercih yapan öğrencilere aylık 300 TL olarak sıralanıyor. Ayrıca her bölüme yerleşen adaylardan birinci sırada yerleşen öğrenciye aylık 200 TL, ikinciye aylık 150 TL, üçüncüye ise aylık 100 TL burs verilecek.

ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ İÇİN ÖNERİLER

Tercih dönemindeki öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Ersoy, “Ülkemizin geleceği ve mimarı olan gençlerimizi, hayallerini gerçekleştirmek, belirledikleri hedefler doğrultusunda geleceklerini şekillendirmek ve yön vermek, huzurlu, güvenli ve mutlu olmak adına üniversitemize davet ediyorum. Kaliteli, uygulamalı ve öğrenci merkezli bir eğitim, öğrenci ile yakından ilgilenilen bir ortam, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri bir üniversite hayatı ve mezun olduktan sonra iş hayatında “aranan” bir birey olma yolunda ilk adımlarını atmak için üniversitemizin kapıları kendilerine sonuna kadar açık.” şeklinde konuştu

CİHAN

Yorumlar