Adana Başsavcısı Yeldan: Önceliğimiz kadına şiddetin önlenmesi

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, önceliklerinin kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu ile mücadele olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Başsavcısı Yeldan: Önceliğimiz kadına şiddetin önlenmesi

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, önceliklerinin kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu ile mücadele olduğunu söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri, Adana’ya yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret etti. Adana Adliyesi’ni kente renk katan bir marka haline getirmek istediklerini belirten Başsavcı Yeldan, “Güzel projelerimiz var. Bunlar hayata geçince Adana bir numara olacak.” dedi.

ÇGC Başkanı Esendemir’e, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M. Ömer Üney, Mali Sekreter Sabit Özkeser, Yönetim Kurulu Üyeleri Mutlu Mete ve Aliye Gültekin’in de eşlik etti. Ziyarette, olumsuz haberlerle anılan Adana Adliyesinin imajına nasıl katkıda bulunulabilir, ÇGC-Adliye işbirliğinde yapılabilecek projeler, adliye muhabirlerinin çalışma ortamları ile ilgili konular değerlendirildi.

Olumsuz haberlerle öne çıkan Adana Adliyesi’ni kente renk katan bir marka haline getirmek istediklerini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ”Toplumdaki olumsuzlukları haber yaparak genele yaymak, bu kentte yaşayan ve görev alan bizler açısından faydalı değil. Elbette ki polis, hakim, savcı, gazeteci görevini yapacak. Ancak olumsuzlukları yaymak için de can siperi olmayalım.” dedi.

ADANA ADLİYESİ, ADINI SANATLA DUYURACAK
Göreve başladığında gazetecilerle ‘1 olumsuz habere karşı, 1 olumlu haber yapın’ şeklinde konuştuklarını hatırlatan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Hakimleri tarafından hazırlanan ve dün açılan ‘Adliye, Adana’ya renk katıyor’ başlıklı fotoğraf sergisinden söz etti. Adana Adliyesi’nin artık sanatla anılacağını dile getiren Yeldan, önceliklerinin kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu ile mücadele olduğuna dikkat çekti. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bunlarla ilgili özellikli ve nitelikli soruşturmaların üzerinde duracaklarını vurguladı. Kadına yönelik şiddet konusunda ‘Koza Şiddeti Önleme Merkezi’ kurmayı düşündüklerini açıklayan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, her sabah ilk işlerinin aile hakimleri ile toplantı yapıp, aile içi suçları ‘çek’ etmek olduğunu bildirdi.

Uyuşturucu ile mücadele de çok kapsamlı uygulamalar ortaya koyacaklarını anlatan Başsavcı Yeldan, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili de ayrı bir merkez kurmayı planladıklarını duyurdu. Başsavçı Yeldan, konuyla ilgili şunları kaydetti” Uyuşturucu ile mücadele, en önemli önceliğimiz. Bu konuyla ilgilenen Savcı sayısını çoğalttık. Yine aynı şekilde Aile içi ve kadın şiddetiyle ilgili de Savcı sayımızı arttırdık.”
CİHAN

Yorumlar