Adana Barosu, yeni adliye binası için partilerden destek istedi

Adana Barosu, dört ayrı binada hizmet veren adliyenin yeni binasının bir an önce temelinin atılması için meclisteki siyasi partilerin il teşkilatlarından destek istedi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Barosu, yeni adliye binası için partilerden destek istedi

Adana Barosu, dört ayrı binada hizmet veren adliyenin yeni binasının bir an önce temelinin atılması için meclisteki siyasi partilerin il teşkilatlarından destek istedi. Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Başkan Yardımcısı Murat Loğoğlu, Genel Sekreter Veli Küçük ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Olcay, AKP İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Orhan Sümer ve BDP İl Başkanı Uğur Bayrak’ı ziyaret etti. 2014 yılı TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in “Adana Adliye Sarayı’nın 30.12.2013 tarihinde ihalesi yapılacaktır.” sözleri karşısında ümitlendiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı'na gönderdikleri yazıda adliye binası ihalesinin son durumunu sorduklarını; fakat bugüne kadar bir cevap alamadıklarını dile getiren Çıtırık, “Ülkenin en ücra bölgelerine modern ve ihtiyaca cevap verebilecek yeni adliye binaları hizmete girmiştir. Ancak, Adana’da bölünmüş ve taşımalı adalete devam edilmektedir. Bu şekildeki yargı hizmetlerinden vatandaşlarımız ile meslektaşlarımız olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Avukatlarımızın dört ayrı binaya yetişebilmeleri fiilen mümkün olmamaktadır. Bu bölünmüşlük duruşma takiplerinde hak kayıplarına da neden olmaktadır.” dedi. Baro Başkanı Çıtırık, yargısal faaliyetler için kiralanan iki ayrı binaya 25 milyon TL harcandığını bildirdi. Çıtırık, “Ayrıca, havaalanı yolundaki bina önce İstinaf Mahkemeleri olarak tadilatı yapıldı. Sonra yıkılıp icra dairelerine dönüştürüldü. Kamu harcamalarının doğru yerinde kullanılmasını istemekteyiz.” uyarısında bulundu.

ADLİYE SARAYI İHALESİNİN GECİKMESİ TEKNİK BİR EKSİKLİKTEN KAYNAKLI
AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, yeni adliye sarayı ihalesinin gecikmesinin teknik bir eksiklikten kaynaklandığını açıkladı. Adliye sarayı için Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı’nın Adana’ya gelerek toplantı yaptığını anlatan Yeni, 195 bin metrekarelik alana yapılacak adliye sarayı ihalesinin en kısa sürede yapılacağına dikkat çekti. Yeni, Bölge Adliye Mahkemeleri inşaatının hızla devam ettiğini ve 2015 yılı temmuz ayında tamamlanacağını bildirdi.

Baro heyeti, daha sonra CHP Adana İl Teşkilatını ziyaret edip, konuyla ilgili katkılarını istedi. CHP İl Başkanı Orhan Sümer ise yeni adliye binasının yapılması için baronun yanında olduklarını aktardı. Sümer, “Üzerimize düşen görev ne olursa üşenmeden koşar geliriz. Türkiye’de en fazla yargının, adaletin yara aldığı bugünlerde Adana adliyesinin sorunları sonuçta bizleri ve yurttaşlarımızı da ilgilendirir.” diye konuştu.

Baro heyeti son olarak BDP İl Başkanı Uğur Bayrak’ı ziyaret ederek söz konusu soruna dair düşüncelerini paylaştı.
CİHAN

Yorumlar