Adana Barosu liselerde çocuk haklarını anlattı

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından lise ve dengi okullarda gerçekleştirilen “Avukatlık Mesleği ve Çocuk Hakları” konulu seminerlerin sonuncusu, Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı Veysel...

Google Haberlere Abone ol
Adana Barosu liselerde çocuk haklarını anlattı

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından lise ve dengi okullarda gerçekleştirilen “Avukatlık Mesleği ve Çocuk Hakları” konulu seminerlerin sonuncusu, Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Komisyon Başkanı Veysel Tuncil tarafından Adana kamuoyunda yakın zamanda büyük bir infiale yol açan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz cinayeti zanlısı için çok sayıda avukatın şüphelinin zorunlu müdafilik görevini ve savunmasını dahi üstlenmekten imtina ettiği belirtti. Avukatlığın çok onurlu bir meslek olduğu, çocuk haklarını savunan avukatların bu onurlu görevi daha da yücelttikleri ifade eden Tuncil, Adana Barosu Başkanlığı’nın çocukların cinsel ve ekonomik istismarı başta olmak üzere tüm çocuk hakları ihlalleriyle ilgili davaların yakın takipçisi olduğuna dikkat çekti.

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyon üyelerinden Çiğdem Anteplioğlu Çin, ise anne ve babaların rahat bir nefes alabilmeleri için, çocuk cinayetlerindeki artış nedeniyle yetkililerin üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gereğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar