Adana Barosu, çocuk hakları ihlaline ilişkin broşür dağıttı

Adana Barosu, çocuk hakları ihlallerine ve çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin bilgilendirme amaçlı broşür dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Adana Barosu, çocuk hakları ihlaline ilişkin broşür dağıttı

Adana Barosu, çocuk hakları ihlallerine ve çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin bilgilendirme amaçlı broşür dağıttı. Baro, çocuklara yönelik suç ve cinsel istismar karşısında duyarlılık çağrısında bulundu.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, çocuk hakları ihlalleri ve çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi konusunda bilgilendirme amacıyla bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Çıtırık, kent merkezinde Baro Saymanı Ümit Büyükdağ Özdemir, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Ulaş, Burcu Pul Turan ve stajyer avukatlardan Pelin Genç, Ayşegül Karabülbül, Behter Açıkkan, Deniz Gür ve Yasemin Cingöz’le birlikte broşür dağıttı. Baro Başkanı Çıtırık,”Her daim halkla iç içe olup, onların sorunlarına çözüm ve faydalı çalışmalar yapmanın gayreti içinde olduk. 18 aydır görevde olduğum süre içerisinde hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve yurttaşların adalete erişiminde onların sesi olduk olmaya da devam edeceğiz. Dileğim, son günlerde ülkemizde çocuklara yönelik her türlü istismar ve kötü olayların bir daha yaşanmamasıdır.” diye konuştu.

Dağıtılan el broşürlerinde hukuki yardım ve danışmanlık almak veya ihbarda bulunmak isteyenler şahsen Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'na başvurabilecekleri gibi, Alo İhbar Hattı: 0216 450 54 54 ile Adana Barosu’nun 0 322 351 21 21- 0322 359 49 72- 0322 359 44 22 - 0533 490 32 75 numaralı telefonlarını araya bilecek.
CİHAN

Yorumlar