Adana Baro Başkanı: Siyasi iktidar Türkiye’yi ateşe atıyor

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, siyasi iktidarın komşu ülkelerin iç sorunlarına müdahil olarak Türkiye’yi ataşe attığını vurguladı. Baroda iki meslektaşının ruhsat töreninde konuşan Başkan Çıtırık, siyasi iktidarın...

Google Haberlere Abone ol
Adana Baro Başkanı: Siyasi iktidar Türkiye’yi ateşe atıyor

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, siyasi iktidarın komşu ülkelerin iç sorunlarına müdahil olarak Türkiye’yi ataşe attığını vurguladı.

Baroda iki meslektaşının ruhsat töreninde konuşan Başkan Çıtırık, siyasi iktidarın uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Irak Şam İslam Devleti’nin(IŞİD) Musul’daki Türk konsolosluğuna yaptığı baskından hükümeti sorumlu tutan Çıtırık, Atatürk’ün dış politikadaki benimsediği esas, ‘yurtta barış dünyada barış’ sözünü hatırlattı. Türkiye’nin komşuları ile dış politikada ‘sıfır sorun’ günlerinden, her an bir tehdit ve saldırıyı alabilecek duruma döndüğüne dikkat çeken Çıtırık, “Ülkemizin saygınlığına ve itibarına gölge düşürecek dış politikayla, komşu ülkelerle sorunlar daha da artmış, özellikle Ortadoğu’da petrol-dolar kavgası bu coğrafyada haritanın yeniden şekilleneceğini göstermektedir. Siyasi iktidar uygulamalarıyla komşu ülkelerin iç sorunlarına müdahil olarak ülkemizi ateşe atmaktadırlar. Bu hayalci ve maceracı dış politika ülkemize ekonomik, sosyal ve siyasal yönden her türlü zarar verecek duruma gelmiştir. Bunun örneği de Musul konsolosluğundaki vatandaşlarımızın rehin alınmasıdır. Bu son derece üzüntü ve kaygı verici bir olaydır. Siyasi iktidar, kabadayılığını copladığı, TOMA ile tazyikli su sıktığı, biber gazı kapsülüyle gazladığı yurttaşlarımıza karşı gösterebilmektedir. Ancak ülkenin saygınlığına ve itibarına gölge düşürecek olaylara basit basın açıklamalarından başka bir şey yapmamaktadır.” dedi.

Son zamanlarda açılım süreci adı altında izlenen politikalarla devletin bir bölgede hakimiyetini ve otoritesini kaybettiğini gösteren olaylar yaşanmaya başladığına işaret eden Çıtırık, “Bu olaylarla toplumsal barış ve iç huzur yara almaktadır. Açılım sürecinin içeriğinin ne olduğu, muhataplarının kimler olduğu ve nerede başladığı ve nerede bittiği bilinmemektedir. Kamuoyundan gizlenerek ve içeriğinin ne olduğu toplumla paylaşılmayan politikaların başarılı olamayacağı bilinen gerçekliktir.” diye konuştu

Baro Başkanı Çıtırık’ın konuşmasının ardından staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Pınar İşbilir ve Fıratcan Süer, meslek yemini ederek ruhsatnamelerini aldı.

CİHAN

Yorumlar