Adana Baro Başkanı: Adalet komisyonundaki tekme hukuk devletine atılmıştır

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, TBMM Adalet Komisyonu’nda yaşananları, demokrasiye gölge düşüren utanç duyulacak olaylar olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Baro Başkanı: Adalet komisyonundaki tekme hukuk devletine atılmıştır

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, TBMM Adalet Komisyonu’nda yaşananları, demokrasiye gölge düşüren utanç duyulacak olaylar olarak değerlendirdi. Çıtırık, “Komisyonda atılan tekme ve tokatlar; hukuk devletine, yargıya atılmıştır.” dedi.

HSYK yasa önerisinin görüşmelerinde yaşananlara tepki gösteren Gazi Çıtırık, buradaki davranışların, küfürlerin ve hakaretlerin TBMM'nin saygınlığına gölge düşüren, utanç duyulacak olaylar olarak hatırlanacağını vurguladı.

İktidar partisinin sayısal çoğunluğuna dayalı olarak komisyon çalışmalarında, Meclis içtüzüğüne ve diğer düzenlemelere aykırı bir şekilde sergilediği tutum ve anlayışın üzücü olduğunu dile getiren Çıtırık, “Görüşlerini açıklamak için komisyonda bulunan Yargı-Sen Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun tekme-tokat tartaklanması son derece düşündürücü ve üzücüdür. Atılan tekme ve tokatlar; hukuk devletine, yargıya atılmıştır. Küfür, hakaret, tekme-tokatların, su şişelerinin, bilgisayarların havada uçuştuğu bir komisyon çalışmasından sağlıklı bir sonuç alınamayacaktır. Ayrıca, bir yasa teklifinin anayasaya aykırı olup olmadığına karar vermek de komisyonun görevleri arasında değildir.” dedi.

Çıtırık, milletvekillerinin davranışlarıyla, söylemleriyle, parlamento çalışmalarıyla millete örnek olmak zorunluluğunun bulunduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar