Adana Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesi'nin ihalesi 3 Martta yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, ilde yapılması planlanan Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesi’ni kapsayan Adliye Kompleksi’nin ihalesinin 2 ay gecikmeyle 3 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesi'nin ihalesi 3 Martta yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, ilde yapılması planlanan Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesi’ni kapsayan Adliye Kompleksi’nin ihalesinin 2 ay gecikmeyle 3 Mart'ta yapılacağını söyledi. İhalenin ertelenmesi sürecine karşı çıkanlara tepki gösteren Erdinç, başsavcılık ve adalet komisyonu başkanlığının projede eksik gördükleri hususların ilave etmeleri nedeniyle tarihin ertelendiğini vurguladı.

İl Başkanı Fikret Yeni ve partililerle birlikte Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Erdinç, Adliye Kompleksi ile ilgili yaşanan süreci anlattı. Kompleks için 2013 yılı bütçe ödeneğinde 100 milyon TL ayrıldığını ifade eden Erdinç, ihale tarihi olarak ise 30 Aralık 2013’ün belirlendiğini hatırlattı. Başsavcılık ve adalet komisyonu başkanlığının proje içerisinde eksik olduğunu belirterek bazı hususları eklemeleri üzerine projede yeni bir çalışma yapıldığını ifade eden Erdinç, “Böylece proje biraz daha büyütüldü. Projenin büyütülmesi de yaklaşık 175 milyon liralık bir fark oluşturdu. İnşallah 3 Mart’ta ihale edilecek Adliye Sarayımızın proje bedeli 275 milyon lira. Tabi 30 Aralık tarihi itibariyle 2013 bütçesi içerisine 100 milyon TL ödenek ayrılmışken, 2013 sonu itibariyle tekrardan 175 milyon TL ek ödeneğin tahsisi, öncelikle Kalkınma Bakanlığımızın ve tabii ardından da Yüksek Planlama Kurulu’nun onayı üzerine mümkün olabiliyordu. Bu onay süreci yaklaşık 3 ay sürüyor. Çünkü teknik analizlerin bütçe çerçevesinde yapılması gerekiyor. Bu süreç yetişmediğinden dolayı ihale tarihi 30 Aralık yerine 3 Mart olarak değiştirildi.” dedi.

Adana Barosu’nun bu gecikmeyi eleştirmesine tepki gösteren Erdinç, “Yapmış oldukları açıklama her ne kadar bizleri rencide etmiş olsa da özellikle iktidarımıza yönelik, partimize yönelik eleştirilerin dozu aştığını düşünüyorum ama yapılan işin takibi noktasında meslek kuruluşumuzun bu hususu takibi gerçekten mutluluk verici bir şey. İnşallah bugün itibariyle yaklaşık 20-25 gün sonra Adana Adliye Sarayı’mızın ihalesi yapılacak ve hemen çok kısa bir süre zarfında ihale sürecinin kesinleşmesinden itibaren tahminimiz Mayıs veya Haziran başı gibi temeli atılacak. İnşallah bittiğinde de Adana’nın en az 100 yıllık ihtiyacına cevap verecek bir adliye sarayı olacak. TOKİ Numune Hastanesi ile Kolordu’nun arasındaki boş alana yapılıyor. Tam karşısına da Adana Adliye Sarayı arada bir sulama kanalı var. İnşallah her iki adliye sarayımızın toplam maliyeti 375 milyon TL.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar