Adam yerine koymuyorum'

Kılıçdaroğlu, İzmir'den Başbakan'a yüklendi

Google Haberlere Abone ol
Adam yerine koymuyorum'

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Adam yerine koymuyorum ki adam olsa öyle konuşmaz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmez. Adam olsa dört bakanın çocuklarının yatak odalarında onun boyu kadar kasalar olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmirliler'e seslendiği miting için 50 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde çelik konstrüksiyondan sahne kuruldu. Bina yüksekliğindeki sahnenin kurulumu üç gün sürdü. Sahnenin iki yanına 24 metrekare genişliğinde LED ekranlar yerleştirildi. Sahnenin üzerine tepe kamerası konuldu. Parti bayraklarıyla süslü çok sayıda teknenin yer aldığı deniz de miting alanı olarak kullanıldı. Üzerinde "Oybirliği ile Aziz Kocaoğlu" yazan bir paramotor miting boyunca alanda tur attı. Alana bakan apartmanların balkonlarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu posterleri asıldı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla evlerinin balkonlarından mitinge katıldı. Miting öncesi LED ekranlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen "Paraları sıfırla" denilen ses kayıtları dinletildi. Vatandaşlar, ses kayıtları sonrası "Hırsız Tayyip Erdoğan" diye bağırdı.

GEZİ PANKARTI ALKIŞLANDI

Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı, meydandan görülecek şekilde asılan dev pankart kalabalıktan büyük alkış aldı. Alanda açılan pankartlar arasında "Kapıları kilitledik de geldik", "Yüzde yüz İzmir" yer alırken "AKP'nin imamı kaça sattın vatanı", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Berkin'in katili AKP'nin polisi" sloganları atıldı.

360 DERECE MİTİNG

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte parti otobüsüyle Alsancak Limanı'ndan alana girdi. Deniz kenarını dolduran vatandaşlar. Yol boyunca el salladı. Kılıçdaroğlu'nu sahneye davet etmeden önce sunucu, "Bu ne güzel İzmir böyle. İzmir'de şu an 360 derece miting gerçekleştiriyoruz. Balkonlar, deniz, alanın önü ve arkası dolu. 30 Mart'ta bir ıslık çalacak mısınız? İzmir bugün sel olmuş Gündoğdu'ya akmış" dedi ve katılımcılardan ıslık çalmasını istedi. Kılıçdaroğlu sahneye çıkarken üzerinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Başka diyarlardan değil Karşıyaka'dan" yazılı gemi içinde vatandaşlar geldi. Gemideki vatandaşlar ellerinde renkli ışık şelaleleri taşıdı.

EŞİYLE BİRLİKTEHALKI SELAMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçadorğlu ile birlikte halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, selamlarken renkli balonlar uçuruldu. Kılıçdaroğlu, "Nasılsınız iyi misiniz? Sizi seviyorum. İzmir'i seviyorum. Kalbimiz İzmir, gönlümüz İzmir" dedi. 

"DÜNYASI PARA ÜZERİNE KURULU"

Ardından konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "30 Mart sandığa gideceğiz el ele kol kola omuz omuza bayram havası içinde gideceğiz sandıklara sahip çıkacağız. Yerel iktidarı alacağız ve haramilerin iktidarını söz veriyorum yıkacağız. Bahar her zaman güzeldir" dedi. Kılıçdaroğlu konuşurken, vatandaşlar, "Hırsız Tayyip" sloganları attı. CHP lideri, "Böyle güzel slogan atarsanız gider patentini alır, sizden para ister. Onun dünyası para üzerine kurulu, onda insan sevgisi yok. İnsan sevgisi olsa 15 yaşındaki bir çocuğu miting alanlarında yuhalatmaz" diye konuştu.

"HARAMİLERİN İKTİDARINI SÜPÜRÜN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kadınların bahar temizliği yapar gibi sandıktan iktidarı temizlemesini isteyerek, "Biliyorsunuz bahar ayları güzel aylardır. Baharda çocuklarımızı alır parklara gideriz. Ağaçlar çiçek açarlar. Baktığımız zaman hayatın güzelliğini görürüz. 30 Mart bahar günü. Yine sandığa gideceğiz. Hanımlar süpürgeyi alın, haramilerin iktidarını süpürün. Bunun bir danışmanı vardı. ABD'de `Bunu deliğe süpürmeyin bunu kullanın' demişti. İnşallah süpürmek bize nasip olacak, biz süpüreceğiz. Yapacak mıyız" dedi.

"RECEP'İN HALİNE ÜZÜLÜYORUM"

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin geçen hafta pazar günü aynı alanda taşıma kalabalıkla miting yaptığı yönündeki iddiaları hatırlatarak, "İçinizde Konya'dan gelen var mı? Yok mu? Garip bir durum bu. İçinizde Ankara'dan gelen yok mu? Hepiniz İzmirli misiniz? Recep'in haline üzülüyorum. Malı götürdü, kaçmaya çalışacak. İzmir'e söz Türkiye'ye söz CHP iktidarında nereye kaçarsa kaçsın getireceğim ve hesabını soracağım" diye konuştu.

"İKTİDAR ŞAİBELİ OLURSA SINAV DA ŞAİBELİ OLUR"

Kılıçaroğlu, yarın (23 Mart Pazar) yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının açıklanmayacağını hatırlatarak şunları söyledi:

"Yarın üniversite sınavı var. Ne gariptir, eskiden sınav soruları hemen açıklanırdı. Uzmanlar tarafından incelenirdi. Böylece gençler, hangi sorular doğru, yanlış öğrenirlerdi. İlk kez şimdi sınav sorularının açıklanması yasaklanıyor. Neden? Eğer iktidar şaibeli olursa onun yaptığı sınavlar da şaibeli olur. Onun aldığı kararlar da şaibeli olur. 30 Mart'ta sandığa el ele kol kola omuz omuza gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kurmak için."

"SİZ MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİSİNİZ"

Kılıçdaroğlu, gençlerle gurur duyduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu seçimlerde 2.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. O gençlere sesleniyorum. Sevgili gençler, sizinle iftihar ediyorum. Siz sadece benim değil bu ülkenin onurusunuz. Siz Mustafa Kemal'in askerlerisiniz. Bir diktatörü siz diz çöktürdünüz o yüzden size her zaman şükran borçluyuz. Gençler Gezi'de mücadele verdiler. Ne pahasına olursa olsun başarı sağladılar, diktatöre diz çöktürdüler. Size inanıyorum size güveniyorum. Gezi eylemlerinden sonra da çarkı tutmadı, bozuldu. İnsanları bölmeye çalışıyor, kavga ediyor, hatta kendi kendisiyle kavga ediyor. Biz provokasyonlara gelmeyeceğiz. Sağduyulu bir yurttaş olarak, sorumlu bir yurttaş olarak demokrasi için sandığa gideceğiz. Her türlü yolu deneyebilir. İktidardan gitmemek için her yolu deneyebilir."

"140 KARAKTERDEN KORKAN BİR BAŞBAKAN YARATTINIZ"

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın saldırıya uğradığını belirterek, şunları söyledi:

"Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir saldırıya uğruyor. Söylediği söz `namuslular en az namussuzlar kadar cesur olacaktır.' Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Sahadan silip atacaklarını sanıyorlar. Bilmiyorlar ki bu CHP yedi düvele karşı mücadele etmiş, Kuvvayi Milliye'nin merkezidir. Sanıyorlar ki bağırdıklarında susacağız, konuşmayacağız. Biz konuşan Türkiye'den, barıştan, huzurdan yanayız. Biz herkesin özgürce siyasal düşüncesini açıklamasından yanayız. Twitter'a yasak getirdiler. Gençler size sesleniyorum. Twitter'ı en çok siz kullanıyorsunuz. Kaç karakter, 140 karakter. 140 karakterden korkan bir başbakan yarattınız. Ne diyeyim ben bize. O yüzden gençlere şükran borçluyum. Kadınlara da şükran borçluyuz. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan başbakan gördünüz mü? Bizim bir kadınımız aldı ayakkabı kutusunu gösterdi, polisler gidip Başbakan'a hakaretten yakaladılar. O kadına da şükran borçluyum. O da o zat'a ne mal olduğunu gösterdi. Ayakkabı kutusundan korkan adam."

"ADAM BİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİ"

CHP lideri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"Polis, Manisa'da bir üniversite öğrencisinin çantasını açtırıyor. İçinden üzerinde `hırsız var' yazılı pankart çıkıyor. Polis, `Başbakan'a hakaret ettin' diyor. Öğrenci de diyor ki `Orada Recep Tayyip Erdoğan yazmıyor ki nereden çıkardın' diyor. Onun unvanı başçalan. Bunu sadece İzmir, Manisa, Diyarbakır, Trabzon bilmiyor, bütün dünya biliyor. `Facebook'u, twitter'ı kapatacağım baş belası' diyen bir başbakan gördünüz mü? Adam bizi dünyaya rezil etti. Demokrasimiz ayakta olsun, derinleşsin, sağlıklı işlesin diye çabalarken, yasak getirdi. O yasak gençlere söktü mü? Gençler yasağı dinledi mi? Size yasak işlemez, siz zaten doğruların peşindesiniz."

"PARFÜMLERİ ALIN, GÖTÜRDÜĞÜNÜN YANINDA PİRİNÇ TANESİ"

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın yanı sıra AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı da şu sözlerle eleştirdi:

"Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları ben de siz de biliyorsunuz. İzmir'in tarihimizde çok önemli yeri vardır. Hasan Tahsin, düşmana ilk kurşunu burada attı. İzmir'den hınç almak istiyorlar, İzmir'i sindirmek istiyorlar, parayla satın almak istiyorlar. Yapabilirler mi? Ben de biliyorum, yapamazlar. Hasan Tahsin'in çocukları izin vermez. Yedi düveli denize döken İzmir sana mı eyvallah diyecek. `İzmir'i alabilir miyiz' diye size birisini gönderdiler. Milyon Ali. Bin desek adam milyonlarla oynuyor. Arkasına almış müteahhitleri, ihale verdiği müteahhitleri o da bir havuz oluşturmuş. Parfüm dağıtıyor. Emin olun o parfümü alın o sizin hakkınız, götürdüğünün yanında pirinç tanesi. Yürüttüğünün yanında. `Yürüttün' deyince `dava açacağım' diyecek, sanki korkacağım. `Ben yürütme organının başıyım' dedi. Ben de `iyi biliyorum' dedim. Milyon Ali İzmir'de havuz oluşturmuş, İzmir'i satın alacak Milyon Ali. Sen önce başçalan talimatıyla oluşturduğun 630 milyon dolarlık havuzun hesabını ver. Verebilir mi? Ayın 30'u sandığa gideceğiz, barış havası içinde oyumuzu kullanacağız. Adres halkın partisi CHP. Mührü altı okun böğrüne basacağız. Demokrasi ve çocuklarımız için."

"ADIMIN KEMAL OLDUĞU KADAR EMİNİM"

CHP lideri konuşmasına şöyle devam etti:

"İş dünyasına seslenmek isterim. CHP iktidarında bizi eleştiren işadamının kapısına vergi müfettişi göndermeyeceğiz. Bu bize yakışmaz. İşadamından şunu bekliyoruz. Üret, çalış istihdam yarat, ihracat yap, ülkene döviz getir. Kurallı ekonomiyi önüne koyacağız. Tek isteğimiz ahlaklı çalışmak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Benim için yandaş yok vatandaş var. Burada pankartta `daima hırsızlık daima yolsuzluk hayaldi gerçek oldu' yazıyor. Adımın Kemal olduğu kadar onların doğru olduğuna inanıyorum. Hiç kimse sabahın köründe oğluna telefon edip bakanların evinde arama yaptığını bildirmez, o bildirdi. Bunların tamamının hesabını soracağız. Bunun yolu sizden geçiyor, benden değil. Siz oy kullanacaksınız, demokrasinin önünü açacağız. Biz hesabını sormazsak, siz bizden hesabını sorun. Sandığa gidip destek vermeye söz veriyor musunuz? Ben de söz veriyorum, yetki verin hesabını soracağım."

"ADAM OLSA BAKAN ÇOCUKLARININ ODALARINDAN ONUN BOYU KADAR KASALAR ÇIKMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde yaptığı Rabia işaretini hatırlatarak eleştirilerine şöyle devam etti:

"Onun söyle bir işareti vardı. (Rabia işareti yaparak) Dört bakan bir başçalan. Suriye, Irak, İran ile kavgalıyız. CHP iktidarında `yurtta barış dünyada barış' olacak. Herkesin huzur içinde yaşayacağı bir ülke için söz veriyorum. O bize her türlü yalanı atar. Onu biliyorum ama umrumda değil. Çünkü adam yerine koymuyorum ki. Adam olsa öyle konuşmaz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmez. Adam olsa dört bakanın çocuklarının yatak odalarında onun boyu kadar kasalar olmaz. Ahdım aht, hiçbir bakanın kolunda 700 milyarlık saat olmayacak. Yatak odalarında milyar dolarlar olmayacak. Hiçbir bakan haram para ile umreye gitmeyecek. Hiçbir bakan halkına hesap vermekten çekinmeyecek. Sizden topladığımız her kuruşun hesabını size vereceğiz. Hükümet istifa eder mi? Etmesi için ar damarı olması lazım. İnsana saygı duyması lazım. Kul hakkı yemekten utanması lazım. Allah'tan korkması lazım."

"KOCAOĞLU'NUN İZMİR'E YAPTIKLARINI ANLATTI, ÖRNEK GÖSTERDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadorğlu, İzmir Büyükşenir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e yaptıklarını anlatarak şöyle konuştu:

"İzmir Aziz'dir Aziz kalacak diye bağırıyorsunuz. İzmir Aziz başkan tarafından yönetiliyor. İzmirli'nin ödediği vergiden daha az parayla kamu yatırımları yapıldı. O İzmir'e yaptığı yatırımları son 10 yılda 10 kat arttırdı. İzmir belediyesinin hesaplarını uluslararası denetime açtı. Kredi notu devlet hazinesinin kredi notundan 9 puan daha yüksek. Türkiye'nin en uzun raylı sistemini yaptı. En ucuz tolu ulaşım İzmir'de. Metro yaptı. Ankara metroyu kilometresini 100 milyon liraya yaptı. İstanbul kilometresini 140 milyon liraya yaptı. İzmir kilometresini 60 milyona yaptı. Ankara ve İstanbul dedi ki `Biz metroyu yapamıyoruz ey milyon Ali gel şu işe el at' dedi. Bu iki belediyenin metrosunu Ulaştırma Bakanlığı üstlendi. İstanbul 1 milyon 200 bin euro'ya Hollanda'dan otobüs aldı. Aldığı otobüsler yokuş çıkmıyor. İzmir, tamamını yerli aldı. Dünyanın en büyük yolcu gemilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. Çok güzel gemiler bunlar. Tamamı Türkiye'de üretiliyor. Türkiye'nin en büyük fuar kompleksini yapıyor. Kaynağı ayrıldı yeri tamam. Gerçek anlamda İzmir fuarlar kentine dönüşecek. Bütün Türkiye'nin arıtma tesislerinin sadece yüzde 25'ini İzmir yapıyor. Önümüzdeki süreçte Körfez'de hep beraber yüzeceğiz. Başkan haber verecek ben de yüzmeye geleceğim. Dar gelirli ailelerimiz var. Onun süt projesini AKP acaba ben yapabilir miyim diye yola çıktı. O dağıtırken hiçbir çocuk zehirlenmedi, onlar yaptı yüzlerine gözlerine bulaştırdı. 0-6 yaş grubundaki her çocuğun ailesinin kapısına her sabah süt bıraktı. Benim bir sözün vardı. CHP iktidarında herkesin örgütlenmesini istiyoruz. Soruyorum, sen çocuklarını zengin edeceğine dolarları, euroları sıfırla diyeceğine bu ülkedeki taşeron işçileri kadroya alsana, neden almıyorsun? Tüm taşeron işçilere sesleniyorum. Herkesin iş güvencesi olacak, sendikası olacak. İzmir entelektüel bir kenttir. Türkiye'nin en güzel konser salonunu İzmir'de yaptı. Opera binasını da yapacak. Açılışına ben de geleceğim. Türkiye'nin en güzel doğal yaşam parkını İzmir'de açtı. İstanbul ve Ankara'da hayvanat bahçesindeki canlılar işkence altında. AKP'li belediyeler Türkiye'de ağaç yokmuş gibi dışarıdan ağaç getirirken, 1 liralık ağacı 10 liraya getiriyorlar, 9 lira cebe. Aziz başkan ne yapıyor? Gidiyor ilçelere şu ağaçları dikin satın alacağım, şu çiçekleri dikin satın alacağım diyor. Hem köylü hem İzmirli hem belediye hem Türkiye kazanıyor. Aziz başkan kötü örnek. Metroyu ucuz yapıyor, dışarıdan ağaç ithal etmiyor. Her kuruşun hesabını veriyor. Sen misin bunu yapan doğru mahkemeye. 397 yıl cezayla yargılanıyor. Gözünü sevdiğim Bilal oğlan sen de geziyorsunuz milletin arasında. Başçalanın mitingine bir vatandaş gitmiş. Mitingin ortasında bir bakmış cüzdan gitmiş ama korkudan hırsız var diyemiyor. Dese polis alacak. Türkiye'yi seviyor musunuz insanımızı, çocuklarımızı, özgürlüğümüzü seviyor muyuz? Bu mitingden başçalan ürkmüştür, korkmuştur. İzmir madem ki bir sel oldu o selin adı, demokrasi selidir."

"AYAKKABI KUTULARINA, KASALARA, EVLERE SIĞMADI"

17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, "17 Aralık operasyonunun bir özelliği var. Bir yabancı işadamının dört bakanın satın alınması var. Devletin sırlarının o dört bakan tarafından ona verilmesi var. Rıza Sarraf'a telefon ediyor. `Sana bir şey olursa ben önüne yatırım' diyor. İçişleri Bakanı bu. Devletin sırlarını satan bir adam. 18 Nisan 2013'te bir rapor kondu. Rıza Sarraf ile bakanın ilişkileri yazılıydı. `Önlem alın' dendi ama almadılar. Neden? O da yürütüyordu. Bakan da genel müdür de yürüttü. Ayakkabı kutularına kasalarına kondu. Kendisi eve koydu. Bir gün dağıttı ertesi gün sabah telefonla arıyor. `Babacığım az bir şey kaldı' diyor. Az dediği `30 milyon kaldı' diyor. Bunun hesabını soracak mıyız? Ayakkabı kutularının hesabını soracak mıyız? Aziz Başkan'ı yeniden başkanlık koltuğuna oturtacak mıyız" dedi. 

NAZIM'IN SÖZLERİYLE BİTİRDİ

CHP lideri, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Aziz Başkan Türkiye'de herkesin örnek alması gereken bir başkan. Ben AKP'yi eleştirirken ona oy verenleri eleştirmiyorum. Onlar demokrasinin gereği olarak gittiler oy kullandılar ama onları bu iktidar aldattı. Oy verin yolsuzluğu engelleyeceğiz dediler, yasakları kaldıracağız dediler, yoksulluğu engelleyeceğiz dediler. Kübra bebek, Ayaz bebek açlıktan öldü. Güzel Türkiye için beraber çalışacağız. CHP'ye oy vermemiş herhangi bir yurttaşı ikna edeceksiniz. Sandığa öyle gideceksiniz Söz mü? İzmir'den Hakkari'ye Diyarbakır'a, Urfaya, Mardin'e Tunceli'ye Rize'ye, Trabzon'a, Samsun'a Artvin'e, Trakya'ya, Manisa'ya selam olsun. Selam olsun Türkiye'ye. Ne diyor Nazım, `Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine.' Bize oy versin vermesin her yurttaş bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacaktır."



NOTLAR

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitinge vatandaşlar saatler öncesinden geldi. 

-Polis mitingin gerçekleştireceği alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Partililer güvenlik noktalarından geçirilerek alana alındı. Gündoğdu Meydanı'na bakan apartmanların çatılarında keskin nişancılar yer aldı. 

-Apartmanların balkonuna "Oybirliği ile Aziz Kocaoğlu" pankartları asıldı.

-Gündoğdu Meydanı'na vinçlerin taşıdığı dört LED ekran konuldu. Böylece mitingin arka bölümünde kalan vatandaşların mitingi takip etmeleri sağlandı. 

- Yüzlerce tekne bayraklarla süsledi. Deniz de miting alanına dönüştü. Tekneler sirenleriyle mitinge destek verdi.

- Partililer alana AK Parti aleyhine slogan atarak gruplar halinde girdi.

- Partililer miting öncesi halay çekerek eğlendi.

- AK Parti eski İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Şener Özterzi'nin Konak Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak kendi avukatlık bürosuna astığı üzerinde "Yolsuzluğa hayır" yazılı dev pankart dikkat çekti.

- Gezi Parkı olaylarında öldürülen Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı dev pankart kalabalıktan büyük alkış aldı. Partililer CHP Genel Başkan Kemal kılıçdaroğlu'nun Manisa'dan alana girişini parti şarkılarını dinleyip eğlenerek bekledi. 

-Alsancak Limanı'ndan da giriş yapılınca sahnenin arka tarafında ayrı bir miting alanı daha oluştu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, izdiham yaşanmaması için katılımcıları uyardı. 

-Havanın sıcak olması nedeniyle, özellikle mitinge erken saatlerde gelen yaşlılar ve gençler olumsuz etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu, bu nedenle ambulanslar sürekli çalıştı.

-Gündoğudu Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı arasıdaki yan sokaklar ve Cumhuriyet Bulvarı üzerinde seyyar yiyecek ve içeçek satıcıları izdihamı yaşandı. Gözleme açan kadınlar, su, meşrubat, çağlabadem satan satıcılar dikkat çekti.

-Meydana gelenlere CHP tarafından 100 bin Türk bayrağı 100 bin de CHP bayrağı dağıttı. Mitingde bu bayraklar sallandı.

-Gündoğdu Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasına dört ayrı ses düzeni kuruldu. Sahnedeki iki led ekranın yanısıra meydana 3 led ekrandan yayın yapıldı.

-Sıcaktan ve ayakta durmaktan olumsuz etkilenen ve ulaşım araçlarında dönüşte sıkıntı yaşamamak için henüz Kılıçdaroğlu'nun konuşması bitmeden meydandan ayrıldı.


KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞBAKAN’A, "RAHMETLİ MENDERES’İN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSIN" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’daki mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenip, "Aydın’dan söylüyorum sen, rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın" dedi. 

Aydın Atatürk Kent Meydanı’ndaki mitingde vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Konuşmasına "Aydın’da birşeyler değişti ve değişecek. Aydın’ın aydınlık yüzünü bütün Türkiye, bütün dünya görecek" diye başlayan Kılıçdaroğlu, "Aydın demokrasi tarihinde önemli bir kent. Ulusal kurtuluşta önemli bir kent. Bürokratken gezmeye gelmiştim, yürekli insanları, efelerin, yörüklerin diyarıdır" dedi.

SINAVA DEĞİNDİ

Konuşmasında, yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) üniversite sınav sorularının açıklanmayacağına vurgu yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Yarın üniversite sınavları var. Gençler o sınava girecekler. İlk kez sınav soruları açıklanmayacak. Sınavdan sonra soruların cevapları açıklanır, herkes kendini test ederdi. Sınavlar karanlık bir sürecin içine sokulacaksa, hesabını soracağım."

Konuşmasında, seçimlerin sıradan bir yerel seçim olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler sıradan bir yerel seçim değil. Ülkede temizliğin sağlanması için yapılacak seçimler. Bahar gelmiş memleketimin dağlarına, bahar geldi, ağaçlar çiçek açıyorlar. Bakınca içinize huzur geliyor. Baharda hanımlar süpürgelerini alır, bahar temizliği yaparlar. Bahar geldi temizlik yapacağız. Hırsızların temizliğini yapacağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Hani o, başçalanın bir danışmanı vardı ya, Amerikaya gidip 'Bunu deliğe süpürmeyin, kullanın' diyordu. Biz onu deliğe süpüreceğiz. Kul hakkını yiyenden hesap soracağız. Siyaset ahlak üstünde yürümeli. Ahlak, adalet demektir. Adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde durur bütün dünya etrafında döner. Adeleti kirletmeye kimsenin hakkı da, yetkisi de yoktur” dedi. 

30 MART DA HELALDEN YANA OY KULLANACAĞIZ 

Sandığa, düğün ve barış havasında, kol kola, özgür Türkiye ve temiz siyaset için gideceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışacağız, mücadele edeceğiz. 30 Mart da sandığa gideceksiniz. İki seçenek var; Haramdan yana, helaldan yana. Geleneğimiz, töremiz, inancımız, adetimiz böyle. Helaldan yana oy vereceğiz. Haram yiyene hesap soracağız. Adımın Kemal olduğundan ne kadar eminsem, onun malı götürdüğünden o kadar eminim. Bazı vatandaşlarımız diyor ki, 'Herkes malı götürdü o da götürsün ne olacak' diyor. 'Başbakandır götürür' düşüncesini affetmiyorum. Bunu diyen yurttaşıma seslenmek isterim. Sen evini hırsıza, dükkanını hırsıza teslim eder misin? Niye ülkemizi hırsıza teslim edelim. Ülkeyi hırsıza teslim etmeyeceğiz. Ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var." 

AKP’YE OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA 

Ak Parti seçmenini sevdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Hükümete eleştiri getirirken sakın ola ki, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenler üstüne alınmasın. Onlar da bu ülkenin insanı ama bu hükümet onlara yalan söyledi. 'Yoksulluğu, yolsuzluğu önleyeceğim' dedi. 'Ayaz bebek öldü' unutmam. 'Yasakları kaldıracağım, özgür Türkiye kuracağım' dedi. Siz demokrasinin güvencesisiniz. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Bir bakanın koluna 700 bin liralık saati kim verdi? Onu sorun. 4 bakanın çocuklarının yatak odasına dolarları kim koydu düşünün. Haram parayla kim umreye gitti, düşünün. İçişleri Bakanı sabahın köründe telefon edip, 'Oğlum evde ne var', 'Polis bastı', 'Ne kadar para var', '1 trilyon civarında babacağım.' Bu mahkeme kararı ile tespit edilmiş bir ses kaydıdır. Açık ve net söylüyorum. 76 milyon yurttaşımın vicdanına sesleniyorum. Bu kadar net yolsuzluklar varken hala AKP’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olur. 'Harama neden prim verdiniz' derim." 

MENDERES’İN KİM OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUN? 

Başbakan Erdoğan’ın Aydın mitinginde kendisini merhum Başbakan Adnan Menderes’e benzetmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Aydın mitinginde rahmetli Menderes’ten söz etmiş. Aydın’dan söylüyorum, sen, rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın. Onun çocuklarına bak, senin çocuklarına bak. Hiçbir zaman Aydın Menderes siyasette zenginleşmedi. CHP Genel Başkanı olarak mezarına gittim, karanfiller bıraktım. Arkalarından, 'Allah rahmet eylesin' demişimdir. Çocuklarından biri üniversiteyi bitiriyor, 'Ticaretle uğraşacağım' diyor. 'Sen ticaretle uğraşırsan ben sıkıntı duyarım' diyor. Bunun çocuklarına, gemilerine bakın. Sen Menderes’in kim olduğunu biliyor musun? Rahmetli babam derdi ki, 'Oğlum, sen doğru dur, eğri belasını bulur' Bu her türlü hakareti yapar, canı sağ olsun. Allah büyüktür, tuzağı vardır. Doğruyu söyletir. Eskişehir mitinginde, 'Ben evlatlarıma helal lokma yedirmedim Kılıçdaroğlu, sen niye haramdan bahsediyorsun' diyor. Bir baba çocuklarına hırsızlık, yolsuzluk öğretmez, doğruluğu öğretir. Milletin karşısına nasıl çıkıyorsun?" dedi. 

GEL BAKALIM TOPUKLU EFE 

Konuşmasının sonunda partisinin Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu, "Gel bakalım topuklu Efe” diyerek sahneye davet eden Kılıçdaroğlu, mitinge katılanların Özlem Çerçioğlu lehine, "Aydın seninle gurur duyuyor” diye yaptığı tezahürata da, “Bir haksızlık yapıyorsunuz yalnız. Niye sadece Aydın gurur duyuyor. Özlem başkanla tüm Türkiye gurur duyuyor. Bir kadının bir kenti nasıl değiştirdiğini görmek istiyorlarsa Aydın’a gelsinler. Belediye binasını, meydanı görsünler sonra halka sorsunlar. “Her kuruşun hesabını halka veriyor mu?' diye. Turizm, tarım kenti Aydın’a, Özlem yakışır. Ona inanıyor, güveniyorum. Özlem başkanla beraber parlemento da çalıştık. Aydın’ın sorunlarını dile getirirdi. Belediye başkanı oldu, Aydın’ın çehresini değiştirdi. Kadınlar çocuklarınıza olduğu gibi ülkemize sahip çıkın. Çocuklarımızın özgürce yaşadığı Türkiye’de büyümesi lazım. Özlem başkan Aydın’a güzel hizmetler verdi. Aydınlı onu, o da Aydınlıları seviyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçe belediye bakan adaylarını da sahneye davet ederek, vatandaşlara tanıttı. Kılıçdaroğlu mitingin ardından Ankara’ya dönmek üzere Aydın’dan ayrıldı.

Yorumlar