adalet.org'un anketi: Polislerin görevden alınması yargıya müdahaledir

İstanbul'da 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından görevden alınan polislerle ilgili anket yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
adalet.org'un anketi: Polislerin görevden alınması yargıya müdahaledir

İstanbul'da 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından görevden alınan polislerle ilgili anket yapıldı. Ankete katılan hakim ve savcıların yüzde 70'i, "Polis müdürlerinin görevden alınmalarının nedeni soruşturmayı engellemek ve yargıyı kendi lehlerine etkilemek amaçlıdır." görüşüne katıldı.

Hakim ve savcıların internet sitesi 'www.adalet.org'da gerçekleştirilen ankette, "Gündemdeki soruşturmayla ilgili o soruşturmada görev alan polis müdürlerinin görevden alınmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. 19 Aralık 2013-26 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılan ankete 2 bin 293 kişi katıldı.

Ankete iştirak edenlerin yüzde 9.50'si "İdarenin bir taktiridir. Amaç yargılamayı etkilemek değil, kusurlu olan kişilerin görevden uzaklaştırılmasıdır." görüşünü benimsedi. "Polis müdürlerinin görevden alınmalarının nedeni soruşturmayı engellemek ve yargıyı kendi lehlerine etkilemek amaçlıdır." diyenlerin oranı yüzde 70.2 oldu. Ankete katılanların yüzde 20.2'si ise "Bana göre yapılan soruşturmada hatalı yönler vardır. Ancak buna rağmen polis müdürlerinin görevden alınmalarını doğru bulmuyorum." görüşünü destekledi. CİHAN

Yorumlar