Adalet Komisyonu'nda 'rüşvet ve yolsuzluk' gerginliği

Adalet Komisyonu'nun toplantısında muhalefeti temsil eden üyeler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile bakanlar hakkındaki iddialar hususunda açıklama yapmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Komisyonu'nda 'rüşvet ve yolsuzluk' gerginliği

Adalet Komisyonu'nun toplantısında muhalefeti temsil eden üyeler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile bakanlar hakkındaki iddialar hususunda açıklama yapmasını istedi. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya izin vermeyince iktidar ve muhalefet üyeleri arasında tartışma çıktı. İyimaya, konuşmak isteyen Bozdağ'a söz vermedi.

Adalet Komisyonu üyeleri, Danıştay Kanunu'ndaki değişiklikleri görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın gelmesiyle başladı. Toplantı başlangıcında muhalefeti temsil eden üyeler, kamuoyunda yer alan yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin Başbakan Yardımcısı'nın kameralara açıklama yapmasını istedi. Bu isteğe, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya karşı çıktı. İyimaya, kısa görüntünün ardından kameraların dışarı çıkmasını istedi.

Muhalefet üyeleri açıklamada ısrar edince, iktidarı temsil eden milletvekilleri ile muhalefeti temsil eden üyeler arasında tartışma çıktı. Bu sırada İyimaya, komisyon toplantısına 10 dakika ara verdiğini duyurdu. Kameraların ısrarla dışarı çıkmasını isteyen İyimaya, açıklama yapmak isteyen Bekir Bozdağ'a da söz vermedi. Kameraların dışarı çıkmasıyla 10 dakika dolmadan toplantı tekrar başladı. CİHAN

Yorumlar