Adalet Komisyonu'nda Eminağaoğlu gerginliği

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Komisyonu'nda Eminağaoğlu gerginliği

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereleri başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da komisyonda hazır bulunuyor.

    Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, "Dünkü tablonun yaşanmaması için bir söz istiyorum. Sağlık durumum nedeniyle burada olacak durumda değilim. Ne zaman söz vereceksiniz?" diyerek Adalet Komisyonu Baykanı Ahmet İyimaya'dan söz istedi.

    Ancak İyimaya, söz hakkının bulunmadığını söyleyerek bu talebi reddetti. Eminağaoğlu'nun ısrarlı talepleri üzerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. "Otur yerine, sen kimsin. Çık dışarı, konuşmayacak o." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi.

    CHP'li vekiller, İyimaya'nın tutumuna tepki gösterdi. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve itişmeler yaşandı. CHP'li ve AK Partili milletvekilleri tartıştı. Eminağaoğlu'nun bir gazete manşetini salonda açarak göstermesi salonu iyice gerdi.

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Yapma' diyerek tepki gösterdi ve Eminağaoğlu'nun yanına gidip gazeteyi indirdi. Ardından da gerilim iyice arttı. Araya giren milletvekilleri ortamı yumuşatmaya çalıştı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya ile AK Parti'liler, Eminağaoğlu'nun dışarı çıkarılmasını istedi.

    Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri Eminağaoğlu'nu dışarı çıkardı. Fakat tartışma koridorda da devam etti. Araya girenler tartışmayı sonlandırdı ve Eminağaoğlu Meclis'ten dışarı çıkarıldı. Komisyon Başkanı da görüşmelere ara verdi. CİHAN

Yorumlar