Adalet Bakanlığı’na yürümek isteyen ODTÜ’lülere polis müdahalesi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ile Gezi Parkı olayları sırasında ölen Berkin Elvan için ODTÜ'den Adalet Bakanlığı'na yürümek isteyen grup, barikat kuran polise havai fişek, molotof bombası ve taş attı. Çevik Kuvvet ekipleri,...

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanlığı’na yürümek isteyen ODTÜ’lülere polis müdahalesi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ile Gezi Parkı olayları sırasında ölen Berkin Elvan için ODTÜ'den Adalet Bakanlığı'na yürümek isteyen grup, barikat kuran polise havai fişek, molotof bombası ve taş attı. Çevik Kuvvet ekipleri, gruba biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi. Uzun süren çatışma eylemcilerin geri çekilmesiyle son buldu.

‘Berkin’in ve Soma’nın hesabını soracağız’ pankartı açan, başlarında madenci kaskı ve ellerinde ekmek bulunan bir grup, ODTÜ kampüs girişine yürüdü. Buradan Adalet Bakanlığı’na gitmek isteyen grubun önü, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Emniyet yetkilileri grubun yürüyüşüne izin vermeyerek, eylemlerinin yasal olmadığını belirtti. Göstericiler de emniyetin yolu açmasını istedi.

Bir süre sonra grup, kampüs içine çekildi. Yüzlerini maske ile kapatan eylemciler, polise havai fişek, molotof bombası ve taş attı. Bunun üzerine emniyet güçleri gruba biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi. Kampüs girişinde eylemcilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Çatışma sırasında eylemcilerin attığı bir molotof bombası ağaca isabet etti. Eylemci alev alan ağacı kendi imkânlarıyla söndürmeye çalıştı.

Polisle, göstericiler zaman zaman karşı karşıya geldi. Grubun kampüse geri çekilmesiyle, polis ekipleri ODTÜ girişinden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar