Adalet Bakanlığı önünde ‘kırmızı boyalı’ eylemde 5 gözaltı

Başkent’te kendilerine Dev-Genç adını veren bir grup, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması ve Berkin Elvan’ın zanlılarının cezalandırılması için Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Açıklamanın ardından gruptan ayrılan bazı eylemciler,...

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanlığı önünde ‘kırmızı boyalı’ eylemde 5 gözaltı

Başkent’te kendilerine Dev-Genç adını veren bir grup, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması ve Berkin Elvan’ın zanlılarının cezalandırılması için Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Açıklamanın ardından gruptan ayrılan bazı eylemciler, Çevik Kuvvet ekiplerinin beklediği bakanlık girişine kırmızı boya attı. Olayda 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’dan 4 Haziran tarihinde yürüyüş başlatan Dev-Genç üyeleri Sakarya Caddesi’nde toplandı. ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ pankartı açan grup, polis nezaretinde Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Çevik Kuvvet ekipleri, bakanlık çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup adına yapılan açıklamada, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması ve Berkin Elvan’ın katil zanlılarının cezalandırılması istendi.

Açıklamanın ardından grup buradan hareket etti. Bu sırada 2 genç kız, soda şişesi içerisine doldurdukları kırmızı boyayı bakanlık girişine fırlattı. Çevik Kuvvet ekipleri eylemcilere hemen müdahale etti. Güvenpark’ta da izinsiz gösteri yapmak isteyen 3 kişiye güvenlik güçleri izin vermedi. Gözaltına alınan toplam 5 eylemci emniyete götürüldü.

CİHAN

Yorumlar