Adalet Bakanı Bozdağ'dan Twitter açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter konusunun yanlış bir mecrada tartışıldığını belirterek, ”Esasında basına yansıyan açıklamalara baktığımız zaman, bazı vatandaşlarımızın kişilik haklarının ihlali ilkesi ile mahkemelere yaptığı müracaatlar sonucu alınmı.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Bozdağ'dan Twitter açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter konusunun yanlış bir mecrada tartışıldığını belirterek, ”Esasında basına yansıyan açıklamalara baktığımız zaman, bazı vatandaşlarımızın kişilik haklarının ihlali ilkesi ile mahkemelere yaptığı müracaatlar sonucu alınmış kararlar var. Bu kararlar sosyal medyada bu imkanları sunan firmalara da tebliğ ediliyor. Firmaların, mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu kararlar Twitter'in tamamının kapatılmasının değil esasında içeriklerin çıkartılmasını öngörüyor. Ancak firmalar içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmayınca tabi mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun da kalmadığı anlaşılıyor.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarının Twitter'in kapatılmasıyla ilgili bir soruya Bozdağ, o çerçevede bir adımın atıldığının yapılan açıklamalardan anlaşıldığını ifade etti. Bunun, Twitteri yasaklamak değil bir mahkeme kararının icrası olduğunu savunun Bozdağ, "Tabi mahkeme kararları, itiraz üzerine kaldırılabilir kararlardır, onunla ilgili itiraz eden olabilir, mahkeme yeniden değerlendirebilir. Sonuç itibariyle burada Twitter'in Türkiye’den tamamen kaldırıldığı bir durum değil, mahkeme kararına ilişkin bir durumdur.” diye konuştu.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın, “2015 yılı Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı Öcalan'ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacak" açıklamasının sorulması üzerine ise Bozdağ, şunları ifade etti: “Türkiye, 77 milyon insandan oluşuyor. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, bütün etnik farklılıklarıyla ülkenin zenginliğidir. Biz öyle görüyoruz. Farklılıkları, ayrılık vesilesi değil zenginlik vesilesi görüyoruz, birliği, kardeşliği zedeleyen yaklaşımlardan herkesin kaçınmasında fayda vardır. 2014 te tüm Türkiye'deki vatandaşlarımızın yılı olduğu gibi 2015'te tüm vatandaşlarımızın ortak yılı olacaktır. Yılda yapılacak her türlü iyilik vatandaşlarımızın tamamı için olacaktır. Tabi BDP'lilerin Öcalan ile ilgili dilek ve temennileri var, onlar zaten zaman zaman dile getiriliyor. Şu anda bizim infaz sistemimiz belli, dolayısıyla hukuki bakımdan Öcalan 2014-2015 yani bizim yasalarımız bakımından herhangi bir değişikliğin olması söz konusu değil. Hukuki durumu ne ise cezası tamamlanana kadar durumu devam edecektir."

Bozdağ, Nevruz ile ilgili yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin her tarafında Nevruz kutlamalarının olduğunu belirterek, "Tabi Balkanlar'da da
var Nevruz kutlamaları, orta Asya’da da var. Bazı orta Asya ülkelerinde Nevruz milli bayram olarak kutlanıyor. Ortak bir bayram birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim. Şu anda Türkiye'deki kutlamalar nasıl geçti, onu takip etme imkanım olmadı. Bayramların, Nevruz gibi önemli günlerin birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.




CİHAN

Yorumlar