Acıpayamlı öğrenciler kendi model uçaklarını uçurdu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Acıpayam Şubesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Ata Modeli" uçak kursu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Acıpayamlı öğrenciler kendi model uçaklarını uçurdu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Acıpayam Şubesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Ata Modeli" uçak kursu sona erdi. Cumhuriyet İlkokulu’ndaki kursa katılan 28 öğrenci, THK rehber öğretmenleri Özgür Yılmaz ve Nuri Akgün eşliğinde, kendi yaptıkları model uçakları ilçe stadyumunda uçurdu.

THK Acıpayam Şube Başkanı Veysel Kaya, yaptığı açıklamada kursa öğrencilerin yoğun ilgisi olduğunu belirterek, "Özenerek yaptıkları model uçakların nasıl uçtuğunu test etmeleri, onlara ayrı bir tecrübe kazandırdı. Öğrencilerimizin içindeki havacılık sevgisinin arttığını görmek, bizleri ayrıca mutlu etti." dedi. İlçede havacılığın ilk adımını model uçak yaparak atan öğrencilerin, havacılığı hayat tarzı olarak benimsemelerini ve ileride meslek olarak da seçmelerini istediklerini söyledi.

Uçuş denemelerinden sonra THK Şube Başkanı Kaya ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, öğretmenler Akgün ve Yılmaz’a teşekkür ederek, başarılı öğrencilere sertifika verdi. CİHAN

Yorumlar