Acıpayam'da 'Çanakkale Ruhu' konulu konferans düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Diyanet-Sen temsilciliği tarafından "Çanakkale Ruhu" konulu bir konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Acıpayam'da 'Çanakkale Ruhu' konulu konferans düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Diyanet-Sen temsilciliği tarafından "Çanakkale Ruhu" konulu bir konferans düzenlendi. Talip Özkan Konferans Salonu'ndaki konferansa Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İl Genel Meclis Üyesi Fikret Gümüş, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Selçuk, Milli Eğitim Şube Müdürü Hilmi Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dağ, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca ve Acıpayam Temsilcisi Bekir İpek ile müftülük çalışanları ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Omurca, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır," hadisiyle hareket ettiklerini belirterek, "Sadece üyeler için değil, bütün insanlığa hizmet etmek için varız. Bu noktada sendika olarak Suriyeli mültecilerin beslenme, gıda ve giyecek gibi bazı ihtiyaçlarının karşılanması için yardım TIR'ımız bugün Denizli'den hareket etmiştir." dedi.

Konferansı veren ilahiyatçı yazar Ömer Naci Yılmaz ise Çanakkale Savaşı'ndaki olağanüstü gayretler, hizmetler, fedakârlıklar ve zor şartlar altında kazanılan mücadeleye değindi. Yılmaz, şunları kaydetti: "Çanakkale ruhu demek doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle o vatan toprağının evlatlarının kucak kucağa beraber olması demektir. Şehitlerimiz hangi idealler uğruna öldüyse bizim de o idealler uğruna mücadele etmemiz gerekir. Şehitlere olan borcumuz, ancak bu şekilde ödenebilir. Çanakkale, bu milletin ruh damarıdır. Bulunduğumuz coğrafyanın stratejik önemi çok büyüktür ve bu yüzden her zaman ülkemize maddi ve manevi saldırılar gelecektir. Biz bu saldırılara ancak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyarak karşı koyacağız."

İlahiyatçı yazar Yılmaz, konferansın ardından kitaplarını imzaladı. CİHAN

Yorumlar