Acıpayam'da 'Aile ve Gençlik Eğitimi' konferansı düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) tarafından "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu bir konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Acıpayam'da 'Aile ve Gençlik Eğitimi' konferansı düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) tarafından "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu bir konferans düzenlendi. Talip Özkan Konferans Salonu'ndaki konferansa Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dağ, AK Parti belediye başkan aday adayları Yüksel Sürücüoğlu ve Davut Oymak, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmacı Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Uzmanı Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ailede huzur ve mutluluğun çok önemli olduğuna vurgu yaparak, dünyanın en zengin insanının, ailesiyle huzurlu ve mutlu olan kişi olduğunu ifade etti. Bilimadamlarının yaklaşık 50 yıldır, "Mutluluk ve huzur nasıl elde edilebilir?" sorusuna cevap aradığını, para ve kariyerle değil, sahip olunan değerlerin farkına varılarak sağlanabildiğini sonunda keşfettiklerini aktardı. Gençlerin eğitiminde ailenin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ertuğrul, "Eğitim öğretim alanında her zaman ve her yönden kendilerini donanımlı hale getirmeleri, vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Başarmak için inanmak gerekir. İnanıldığı ve sevgiyle kalındığı sürece başarıya kolaylıkla ulaşılabilir. Mutlu ve sağlam adımlarla geleceğe ışık tutan genç nesillerin temelleri ailede atılır. Bu doğrultuda da öğrenci, öğretmen ve veli yaklaşımı son derece önemlidir. Aile ortamı gerçek bir okuldur. Çocukların anne ve babalarıyla, anne ve babaların da çocuklarıyla yaşadığı problemleri, günlük hayattan kesitlerle ortaya koyarak çözmesi gerekir. En güzel hayat, sevgi ve huzuru yakalamış aile ortamında yaşanan hayattır." dedi. Çocukların yüzde 70'inin babayı, yüzde 30'unun anneyi örnek aldığını belirten Ertuğrul, babanın rolünün daha etkili olduğunu belirterek, "Nasıl bir anne baba olursanız, öyle çocuklara sahip olursunuz. Çocuklar duyduklarını değil, yaptıklarınızı uygular." diye konuştu.

Programın ardından Başkan Şevkan tarafından çiçek verilen Doç. Dr. Halit Ertuğrul, salonda kendisi gibi babasız büyüyen bir öğrenciye vermek isteyince duygulu anlar yaşandı. CİHAN

Yorumlar