Acıpayam Yumrutaş Mahallesi sakinleri aynı sofrada iftar ediyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesi Yumrutaş Mahallesi'nde oturanlar, üç yıldır birlikte iftar ediyor. Yaklaşık 900 kişinin bulunduğu mahallede, her ramazan ayında birlikte oruç açılıyor.Organizasyonun öncülerinden Yumrutaş Camisi Derneği Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Acıpayam Yumrutaş Mahallesi sakinleri aynı sofrada iftar ediyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesi Yumrutaş Mahallesi'nde oturanlar, üç yıldır birlikte iftar ediyor. Yaklaşık 900 kişinin bulunduğu mahallede, her ramazan ayında birlikte oruç açılıyor.

Organizasyonun öncülerinden Yumrutaş Camisi Derneği Başkanı Ömer Akşit, bu birlikteliği gelenek haline getirdiklerini ve mahalle sakinlerinin büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Akşit, "Bundan üç yıl önce mahalle sakinleriyle birlikte iftar yapmaya karar verdik. Birlikte oruç açmanın huzurunu tadınca bunu her gün yapmaya başladık ve şükürler olsun ki üç yıldır devam ediyor. İftar sofralarımızda komşu ve arkadaşlarımızla ramazan boyunca biraraya geliyor ve orucumuzu birlikte açıyoruz. Ayrıca dışarıdan misafiri gelenler de bu sofrada ağırlıyor ve onların da bu birlikteliğe ortak olmalarını sağlıyor." dedi.

Yumrutaş Mahallesi Muhtarı Murat Özkan ise üç yıl önce hayır amaçlı bir kişinin başlattığı bu iftar geleneğinin, diğer hayırseverlerin de sahip çıkmasıyla bugünlere geldiğini söyledi. Muhtar Özkan, her akşam ezanla beraber herkesin bu sofraya oturduğunu belirterek, "Bu sayede ihtiyaç sahibi olan kişiler de buraya gelip iftarını açıyor ve mahallemizdeki herkes birbirleriyle kaynaşma imkanı buluyor. İftar sonrası yapılan dualar ve içilen çaylarla ramazanın sıcaklığını hep birlikte yaşıyoruz. Dışarıdan gelen herkese de soframız açıktır, herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İftara gönüllü olarak yardım eden Acıpayam Belediye Meclisi Üyesi Muzaffer Yılmaz da bu tablodan ötürü büyük bir mutluluk ve huzur duyduğunu ifade ederek, "Bu güzelliği paylaşmak, ramazanın paylaşım duygusuna verdiği katkıyı hissetmek duyguların en güzeli. Mübarek ramazan ayı, paylaşımı ve dayanışması daha fazla olan müstesna bir zaman dilimi. İnsanlar hem ibadetlerini daha yoğun bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor hem de ihtiyaç sahibi ve yoksulların halini daha iyi anlayarak yardım elini daha çok uzatıyor. Ramazan ayı, insanlar arasındaki toplumsal dengenin sağlandığı bir zaman dilimi, bunu burada daha rahat görüyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar