Açılış Töreninde Erdoğan İçin 'İşte Ordu İşte Komutan' Sloganları

Karabük'te toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan için meydanda toplanan kalabalık 'İşte ordu işte komutan' sloganları attı.

Google Haberlere Abone ol
Açılış Töreninde Erdoğan İçin 'İşte Ordu İşte Komutan' Sloganları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu açılış için son durağı Karabük oldu. Buradaki merasim öncesi vatandaşlara seslenen Erdoğan için meydanda birleşen kalabalık 'İşte ordu işte komutan' sloganları attı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

'Bugün açılışını yaptığımız 26 eserin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kardemir sırf Karabük'ün değil ülkemizin gururu. Kardemir sebebi ile ülkemize kazandırılan muhtelif tesis ve fabrikaların resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. 12 yıllık hizmet sürecimde sırf Karabük'ümüze yaptığımız kazanç 4 katrilyon lira. Karabük'ün 12 sene önceki durumunu düşünüyorum ve bugün helikopterle dolaşırken geldiği durumu düşünüyorum. Emeği geçen bütün müessese ve firmaların yöneticileri miramındın mühendisine işçisine kadar herkesi kutlama ediyorum. Filyos projesini unutmuş değiliz. Hukuki engellerden dolayı plan gecikti fakat adım adım takip ediyorum.

Filyos sırf bölgenin değil Türkiye'nin projesi. Biliyorsunuz Çanakkale Zaferi'nin 100, sene dönümü. 24 Nisan'da kara savaşlarının 100. Yıl dönümünü dünyanın dört bir yanından istikbal bulunan dostlarımızla kapsamlı programla iat edeceğiz. 25'in de de Avustralya'dan Yeni Zelanda'dan gelen dostlar törenlerini yapacak, bizim gençliğimiz de şafak yürüyüşü yapacaklar. Sizleri, gençleri de çağırma ediyorum.

'ANCAK İNSANIMIZIN YÜREĞİNDEKİ İNANÇ ASLA SÖNMEDİ'

Sizlerin dedeleri, ataları Mehmet Akif Aksoy'un anlatım ettiği biçimde gül bahçesine girer benzeri toprağa düştüler. Belki pek çoğunun mezarı bile yok, adı bile bilinmiyor. Ama onların her bir tanesi bu milletin gönlünde yaşıyor. Onlar şehitlik mertebesine ulaşacak bu ve sonsuz alemdeki en kocaman şana şerefe ulaştılar. Bugün özgürce yaşıyorsak canı pahasına savaş eden atalarımızın, dedelerimizin sayesinde. Bugün bulunduğu benzeri o günde mücadeleden korkanlar vardı. Osmanlı'nın yenilgiler zincirinin kırılamayacağını düşünenler vardı. Kendi milletine inancını kaybetmişlerdi. Ancak insanımızın yüreğindeki inanç asla sönmedi.

'İSTİKBAL MESELESİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORLARDI'

Kendilerini güya aydın sayan bazıları işgale razı olmuşken, atalarımız şartlara görmeden yedi düvele saha okumaktan çekinmediler. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. O evlatlar bin senenin hesaplaşması olduğunu fazla fazla iyi biliyorlardı. Bu mücadelenin bir uygarlık kavgası, istiklal ve istikbal meselesi olduğunu fazla fazla iyi biliyorlardı.

Dün bulunduğu benzeri bugünde ülkesine güvenmeyenler, milletine sırtını dönenler olduğunu görüyoruz. Türkiye 2023 hedeflerine yürürken yolumuza taş koymaya çalışanlar var. Aradan geçen 100 yıla karşın Çanakkale'deki savaş anlaşılmamış yada bunu hata onlayanlar olanları üzüntü ile anlatım ediyorum. Benzer kaynaklardan beslenen iki ayrı bina Türkiye'nin son 12 yıldaki kazanımlarını saldırıyor. Kimi silahla bazı ise daha sinsi yöntemlerle devletin içine sızarak, şahısların duygularını istismar ederek bunu yapmaya çalışıyor. Amaç Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak.

'NE YAPMAM GEREKİYORSA YAPARIM'

Altını delmeye çalıştıkları bu gemide müşterek yaşıyoruz. Demokrasi öteki şey ülkeyi bölmeye çalışmak öteki şey. Dosyalar açıklandıkça imamları ile birlikte kaçıyorlar. Pennsylvania'daki öyle kaçtı. Siyasete sonsuza kadar saygımız mevcut fakat ihanete tahammülümüz yok. Biz bunların hizmet ettiğini sanıyor elimizden geleni desteği veriyorduk. Demokrasi talebinin arkasındayız fakat bölücülüğe rıza gösteremeyiz. Cumhurbaşkanı şekilde benim konumum 78 milyon insanımızın hakkını hukukunu savunmayı gerektiriyor. Bunun için ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım kimseden de çekinmem.

'ELLERİNDE SİLAH ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZ'

Ben hep milletimin birlikte oldum. Diyorlar ki yeminine marjinal hakaret ediyor. Ben bir partinin tarafı olduğumu anlatım etmiyorum, milletimin tarafı olduğumu anlatım ediyorum. Ama bunlar bunu anlayacak kadar siyaseti bilmiyorlar. Çözüm Süreci'ni bu etaba getiren bu kardeşiniz. Ben Çözüm Süreci'nin yanındayım arkasındayım hepsinde öte içindeyim. Elinde silah olanlar samimilerse silahlarını betona gömsünler. Ellerinde silah çözüm süreci olmaz. 7 Haziran seçimlerine giderken o silahlarla halkımızı tehdit ederek parlamentoya girmek demokrasi değildir.

'HASBİ OLACAKSINIZ HASBİ'

Çatışmadan kandan ölümden acıdan düşmanlıktan medet umanların karşısında bütün gövdemle durmazsan milletimle aramdaki ahdin gereğini yerine getirmemiş olurum. Küçük hesaplarla devinim edenlerin oyunlarını ortaya çıkarmazsam vazifemizi yapmış olamayız. evvel dürüst olacaksınız hesabi olmayacaksınız. Hasbi olacaksınız hasbi.

'SIKINTI GÖRÜRSEM MÜDAHALE EDERİM'

Ben milletimle beraberim fakat bunların kiminle birlikte olduğunu gayet iyi biliyorum. Paralel devlet yapılanmasıyla en kocaman mücadeleyi yürüten biriyim. Burada da problem görürsem lüzumlu müdahaleyi nereye kadar yapabiliyorsam yaparım.

'TÜM ADIMLARDA YANLARINDA OLACAĞIM'

Milletin iradesine karşı vuruş planları yapanlarla savaş edeceğim. Bu can bu tende kaldıkça savaş edeceğim. Türkiye'yi 2023'e ulaştıracak bütün plan ve politikaların hepsinde de bundan sonra hükümetimizin attığı bütün adımlarda yanlarında olacağım. Bu bir partiden yana olmak değildir.

Hep şunu söyledik. 12 sene başı açığıyla başı örtülüsüyle tümü kardeşimiz. Yaratılanı yaratandan dolayı sevdik. 10 Ağustos 2014 eski Türkiye'nin geride kalışının miladıdır. Artık noktayı Türkiye yolunda ilerliyoruz. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ertelenemez bir duruma geldi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM VAADİNİ ELEŞTİRDİ

Bu yurt hepimizin verdiğinden 5 fazlasını vaat edip kendisini 5 cent'e muhtaç edenleri unutmadı. Ben plan geliştirin diyorum bunlar palavraya sarılıyorlar. Ben millete gidin diyorum bunlar notere gidiyor. Noter burada, millet. Millete gideceksin. Milletin gözünde sözünün ederi olmadan noterden vesika almışsın hükmü yok. Geçen 12 yılda 7 seçim ve 2 referandumda kafalarını hep duvara vurdular. Kaç seçim sonra öğrenecekler bilmiyorum. Güçlü bir başkan ve meclisle daha seri neticeler alacağımıza inanıyorum. Daha ötesi için soluk tazelememiz gerekiyor.

400 mebus ile yeni anayasa ve başkanlık sistemi meselesini halledebilirsen 2053 hedeflerine ulaşmakla kalmaz 2071 vizyonlarımızı şekillendiririz.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar