Acılı babadan kafa karıştıran izahat

4,5 ay sonra cesedi bulunan Nehir Aslan'ın babası, kızının bulunduğu yerde daha önceden su olmadığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Acılı babadan kafa karıştıran izahat

Van’ın Gürpınar İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi’nde yaşayan Aslan Ailesi’nin 4 çocuğundan bir tanesi bulunan 4 yaşındaki Nehir, 29 Ekim 2014’te evinin önünde oynarken ortadan kayboldu.

Önce aile ve yakınlarının, arkasından jandarma, AFAD, UMKE, AKUT ekipleri, korucular ve mahallelilerin günler devam eden aramalarına karşın küçük kız bulunamadı. Nehir’in İstanbul’da görüldüğü iddiası üzerine, kızının kaçırılmış olabileceğini düşünerek İstanbul’a giden baba Erkan Aslan, büyük metropolde günlerce sokak sokak gezerek kızını aradı, fakat gene bir neticeye ulaşamadı.

EVİNE 150 METRE MESAFEDE

 

 

Olayla ilgili tahkikat sürerken, 135 gün sonra dün Nehir’in evine 150 mt. uzaklıktaki küçük bir su arkının arasında bir kız çocuğu cesedi bulundu. Haberle ortak hadise yerine giden baba Erkan Aslan, tanınmayacak durumdaki cesedin üstündeki kıyafetten kızı Nehir’e ilişkin olduğunu belirledi. Konuşmakta güçlük çeken kederli baba, Habertürk’e, “Evimizin yakınındaki küçük su arkının arasında çocuk cesedi bulunduğunu duyunca derhal oraya gittim. Elbiselerinden Nehir olduğunu tanı ettim. Ancak hafızam beni yanıltmıyorsa cesedin bulunduğu yere daha önceki aramalarda defalarca bakıldı, üstelik o süre orada su birikintisi de yoktu. Açıkçası kafam aşırı karışık. Daha çok konuşmak istemiyorum” dedi.

DNA TESTİ YAPILACAK

Babasının kıyafetten yaptığı teşhise rağmen, cesedin Nehir’e ilişkin olup bulunmadığı DNA testiyle netleşecek. Küçük kızın ölüm nedeninin belirlenmesi için ise otopsi yapılacak. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdüren jandarma, Nehir’in cesedinin sonradan su arkına getirilmiş olabildiği ihtimalini de değerlendiriyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar