Acıbadem’den onkoloji hastalarına özel psikolojik destek

Günümüzde kanser tedavisinde oldukça gelişmiş yöntemler uygulanıyor. Bununla birlikte yapılan araştırmalar psikolojik destek hizmetlerinin de tedavi sürecini olumlu etkilediğini gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Acıbadem’den onkoloji hastalarına özel psikolojik destek

Günümüzde kanser tedavisinde oldukça gelişmiş yöntemler uygulanıyor. Bununla birlikte yapılan araştırmalar psikolojik destek hizmetlerinin de tedavi sürecini olumlu etkilediğini gösteriyor. Özellikle meme kanserinde psikoterapinin önemi, günümüzde üzerinde oldukça çok konuşulan bir konu. Onkoloji hastalarına yönelik çeşitli konularda yapılan psikolojik destek çalışmaları ve özellikle grup terapilerinin oldukça olumlu sonuç verdiği görülüyor.

Kanser tedavisinde psikolojik desteğin önemini göz önünde bulunduran Acıbadem Bursa Hastanesi’nde ''Onkoloji hastaları destek grup toplantılarına başladı. Acıbadem Bursa Hastanesi Psikolog Deniz Erden tarafından yapılan grup toplantılarına onkoloji hastalarının teşhisin konulması aşamasından itibaren yaşadıkları duygu, düşünce ve çatışmaların ifade edilmesi ve paylaşılması sağlandı.

Hasta olan kişinin yakınlarının bir araya gelerek endişe, korku ve sorunlarını psikologun da yardımıyla ifade etmeleri, adlandırmaları ve anlamlandırmalarını kapsayan ve bu grup terapilerinde, aile içerisinde konuşulamayan veya anlaşılamayan birçok konunun çözümü hakkında bilgiler verildi.

CİHAN

Yorumlar