Acıbadem Hastenesi: 70 IŞİD’li değil yabancı uyruklu bir bebek tedavi görüyor

Adana’daki Acıbadem Hastenesi’nde 70 IŞİD üyesinin tedavi edildiği yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi olmadığı bildirildi. Hastanede, yabancı uyruklu olarak yalnızca bir prematüre bebeğin tedavisinin sürdüğü ifade edildi. Acıbadem...

Google Haberlere Abone ol
Acıbadem Hastenesi: 70 IŞİD’li değil yabancı uyruklu bir bebek tedavi görüyor

Adana’daki Acıbadem Hastenesi’nde 70 IŞİD üyesinin tedavi edildiği yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi olmadığı bildirildi. Hastanede, yabancı uyruklu olarak yalnızca bir prematüre bebeğin tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Acıbadem Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan “Acıbadem Adana Hastanesi’nin 5. Kat Güney Cephesi’nde 34 odada 70 kadar IŞİD’li terörist tedavi ediliyor” şeklinde yer alan haberlerin tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu bildirildi. Bu tür haberlerin hastanenin kurumsal itibarını zedelemeye yönelik olduğu belirtilerek, iddialara twitter üzerinden de cevap verildiği bildirildi.

Bazı internet sitelerinde haber olarak verilen iddialarda yer alan fotoğrafın Adana’daki hastanede çekilmediği ifade edilerek şöyle denildi: “Fotoğraf 21 Mart 2014 tarihinde Niğde’de yaşanan ve medyaya yansıyan bir habere aittir. Bu haberden alınan fotoğraf, Acıbadem Adana Hastanesi ile ilgili iddiaların yer aldığı haberde kullanılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.”

Acıbadem Sağlık Gurubu’ndaki açıklamada, Acıbadem Adana Hastanesi’nin 5. katında 34 oda bulunduğu ve burada 70 IŞİD’linin tedavi gördüğü bilgisinin de tamamen asılsız olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi: "Acıbadem Adana Hastanesi’nde hasta yatış katlarının her birinde 24 oda bulunmaktadır. Tüm hasta yatış katlarında toplam her biri tek kişilik olmak üzere 72 oda mevcuttur. Dolayısıyla toplam hasta odası 72 olan hastanemizde ‘70 IŞİD’li kişiye bakmak’ neredeyse yerli hasta bakılmadığı anlamına gelmektedir ki, bu da iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu göstermektedir. 70 kişinin bulunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Acıbadem Adana Hastanesi’nde yatan yabancı uyruklu hasta olarak yalnızca bir bebek bulunmaktadır. Bebek hastamız da prematüre olması nedeniyle Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görmektedir." CİHAN

Yorumlar