AB'li öğrenci ve öğretmenler Yörük hayatını Evrenseki'de tanıdı

Dokuz Avrupa Birliği (AB) ülkesi öğrenci ve öğretmeni Yörük-Türkmen hayatını yerinde gördü.

Google Haberlere Abone ol
AB'li öğrenci ve öğretmenler Yörük hayatını Evrenseki'de tanıdı

Dokuz Avrupa Birliği (AB) ülkesi öğrenci ve öğretmeni Yörük-Türkmen hayatını yerinde gördü.

AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında 9 ülkeden 21 öğretmen ile 10 öğrenci Antalya Manavgat'a geldi.

Proje paydaşı kapsamında Manavgat Çağlayan Ortaokulu'nun davetlisi olarak turizm şehrine gelen öğrenci ve öğretmenler 10 asırlık Yörük-Türkmen hayatını anlatan eserlerin sergilendiği Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti. Manavgat’a gelen 9 AB ülkesinden öğrenci ve öğretmenler Evrenseki Kültürevi’ni gezdi.

Çek Cumhuriyeti, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Yunanistan, İspanya Ve Estonya'dan gelen 21 öğretmen ve 10 öğrenci Evrenseki Kültürevi Kurucusu ve halk(foklor) bilimci Hüseyin Kök, konuk öğretmen ve öğrencilere 'Geçmişten Bugüne Resimler' projesi kapsamında kültür evinde sergiledikleri 3 bine yakın Yörük eşyaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye'de en kapsamlı Yörük-Türkmen hayatını anlatan kültür evinin Manavgat'ta olduğunu anlatan Kök, sergiledikleri 3 bine yakın eşyaları 4 yıl köy köy mahalle mahalle dolaşarak hazırladığını kaydetti. Kök, "Kültür evimizi 4 yıllık uğraşı sonrası sergiye açtık. Kültür evimize dünyanın dört bir yanında ziyaretçi geliyor. Burada yerli ve yabancı turistler bizi biz yapan değerlerimizi ve kültürümüzü öğreniyor." ifadesini kullandı.

Avrupalı bayan öğrenciler, kültür evi ziyareti sonrası gözleme yapılan ve yufka açılan alanda Yörük kadınlarında hamur karılması, yufka açımı ve gözleme yapmayı yerinde uygulamalı öğrendi.


CİHAN

Yorumlar