AB’li kadın belediye başkanı Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Knoxville Belediye Başkanı Madeline Rogero, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
AB’li kadın belediye başkanı Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Knoxville Belediye Başkanı Madeline Rogero, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

ABD Adana Konsolosu John Espinoza’nın da katıldığı ziyarette, kendilerini kabul eden Zihni Aldırmaz’a teşekkür eden Rogero, “5 gündür Türkiye’deyim ve pazar günü Adana’dan ayrılıyorum. Ülkenizi çok sevdim. Benim mesleğim şehir planlamacılığı. 8 yıl eyalet meclisi üyesi olarak görev yaptım ve 2 yıldır da belediye başkanıyım. Adana’dan çok etkilendim. Knoxville’de 150 Türk aile yaşıyor. Çoğunluğu, takım elbise üreten bir fabrikamızda terzi. Fabrikanın sahibi, Türk terzilerin dünyanın en iyi terzileri olduğunu söyledi. Size onların da selamlarını getirdim.” dedi.

KADINLAR VE GENÇLER ÇOK ÖNEMLİ
Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Rogero’nun bir kadın belediye başkanı olarak, Adana’daki hemcinsleri için çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Aldırmaz, “Ben kadınlara ve gençlere çok önem veriyorum. Onların toplumu değiştirme, geleceği şekillendirme gücü olduğuna inanıyorum. Genç kızlarımızdan oluşturduğumuz ekiplerimiz 8 ayda 151 bin evi ziyaret ettiler.” diye konuştu.

Knoxville’de engellilerle ilgili belediye hizmetleri hakkında bilgi alan Başkan Aldırmaz şöyle konuştu, “Adana, tekerlekli sandalye basketbol dalında dünya şampiyonaları düzenleyen bir kent ve dünyanın önde gelen takımları burada kamp yapıyor. Şehirde engellilerin toplum içinde rahatça yaşaması için gerekli altyapıyı oluşturma konusunda çok yol aldık. Toplu taşıma yapan belediye otobüslerinin tamamında tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız için mekanizma var. Kamu ve özel binaları engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilmesi için çıkarılan kanunların uygulamada mutlaka yerine getirilmesi için denetimlerimiz sürüyor.”

İki belediye başkanı siyaset ve oy isteme yöntemleri, halkla ilişkiler konularında da görüş alışverişinde bulundu. Madiline Rogero’ya Adana’nın tarihi, kültür sanat zenginliği ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi veren Zihni Aldırmaz, 3 buçuk yılda Adana’da gerçekleştirilen belediyecilik hizmetlerini anlattı.
Başkan Aldırmaz, ziyarete torunuyla birlikte gelen Knoxville Belediye Başkanı Madeline Rogero’ya, Adana’nın tarihini ve doğasını konu olan kitaplar, kilim hediye etti. Rogero’da Aldırmaz’a Knoxville’yi konu alan bir kitap hediye etti ve “Bizim şehrimizin tarihi Adana gibi 4 bin yıllık değil, 200 yıllık ama yine de bu kitapta sizi etkileyecek bazı yapılar bulabilirsiniz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar