Ablasının Benzin Döküp Yaktığı Genç Kız Yaşam Savaşı Veriyor

Mersin'de ablası Elif K. tarafından, iddiaya göre sevdiği erkekle kaçtığı gerekçesiyle üzerine benzin dökülüp ateşe verilen Ayşe Ersöz, hayati tehlikeyi atlamadı.

Google Haberlere Abone ol
Ablasının Benzin Döküp Yaktığı Genç Kız Yaşam Savaşı Veriyor

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, ablası 27 yaşındaki Elif K. tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, iddiaya oranla sevdiği erkekle kaçtığı gerekçesiyle üstüne benzin dökülüp ateşe verilen 18 yaşındaki Ayşe Ersöz'ün, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Vücudunun yüzde 78'inde yanıklar oluşan Ersöz'ün hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi.

Tarsus'a bağlı Sıraköy Mahallesi'nde oturan Ayşe Ersöz, takribî iki hafta önce, sevgilisi 24 yaşındaki Mehmet Özkan ile evlenmek için kaçtı. Bir taş ocağında çalışan işçi Mehmet Özkan ile Ayşe Ersöz, Tarsus Belediyesi Nikah Dairesi'ne de başvurup nikah günü aldı. Geçen 8 Mart'ta tıpkı mahallede oturan genç kızın ablası 2 çocuk anası Elif K., kardeşini ailesiyle barıştırma bahanesiyle evine çağırdı. Ayşe Ersöz de Mehmet Özkan, Özkan'ın babası Tuncay ve anası Hatice Özkan ile ablasının evine geldi.

ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP ATEŞE VERDİ

İddiaya göre, Elif K., sohbet ederken, kız kardeşi Ayşe Ersöz'ü, yatak odasına götürdükten sonra, buraya sakladığı 2.5 litrelik bidondaki benzini üstüne döktü ve çakmağı çaktı. Yanarak ağır yaralanan ve 10 Mart için nikah günü verilen Ayşe Ersöz, ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne, kendisi de yaralanan ablası Elif K. ise Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin peşinden kız kardeş Elif K. hususi bir hastanenin yanık ünitesine, Ayşe Ersöz ise ambulans uçakla İzmir'e sevk edildi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'ndeki tedavisi devam eden Ersöz'ün henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Vücudunun yüzde 78'inde ağır yanıklar oluşan Ayşe Ersöz'ün, önce yaşamda tutulmaya çalışıldığı, cildinin kocaman bölümünün yanması itibarıyla vücudunda önemli su kaybı bulunduğu bildirildi. Abla Elif K.'nın da tedavisinin tamamlanmasının peşinden gözaltına alınacağı söylendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar