Abla Öcalan’ın elini öpmek için yarıştılar

PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 65’inci doğum günü kesilen pasta ile kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Abla Öcalan’ın elini öpmek için yarıştılar

PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 65’inci doğum günü kesilen pasta ile kutlandı. Kutlamalarda PKK sempatizanları Fatma Öcalan’ın elini öpmek için adeta yarıştı.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde kutlandı. 65 sanatçının sahne alması ile dün akşam saatlerinde başlayan kutlama bugün Öcalan’ın doğduğu köy olan Ömerli’de devam etti. Geceyi Halfeti meydanında geçiren binlerce PKK sempatizanı sabahın erken saatlerinde Öcalan’ın köyüne akın etti. Araçlarda yer bulamayan sempatizanlar 15 kilometrelik yolu yürüyerek kat etti. Köye ulaşan örgüt sempatizanları Öcalan’ın doğduğu eve girmek için izdiham oluşturdu.

Öcalan’ın ablası Fatma Öcalan ise evin bahçesinde oturarak misafirlerini oturarak karşıladı. Örgüt sempatizanları abla Öcalan’ın elini öpmek ve fotoğraf çektirmek için adeta yarışa girdi. Bu yıl önceki yılların aksine Öcalan’ın doğduğu evin bahçesinden toprak almak yasaklandı. Ancak örgüt sempatizanları görevlilerin yasak yönündeki uyarılarına itiraz etti. Evi ziyaret eden sempatizanlar pet şişeleri ve poşetleri toprak doldurarak ayrıldı. BDP milletvekilleri Sabahat Tuncer ve İbrahim Ayhan’ın da katıldığı kutlamalarda Öcalan için doğum günü pastası kesildi. Ev ziyaretlerinin gün boyu sürmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar