Abdüllatif Şener: AK Parti'de oligarşik yapı dahi yok

Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufan'la Analiz programına katılan AK Parti kurucularından ve bir dönem başbakan yardımcılığı da yapan Abdüllatif Şener çok önemli açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Abdüllatif Şener: AK Parti'de oligarşik yapı dahi yok

Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufan'la Analiz programına katılan AK Parti kurucularından ve bir dönem başbakan yardımcılığı da yapan Abdüllatif Şener çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan tek adam diyen Şener, "Bu gün partide ikinci bir ses yok. Bugün AK Parti'de İdris Naim Şahin’in dediği gibi oligarşik yapı dahi yok, tek adam var." dedi. Şener, Cemaat'i bitirmeye yönelik 2004 MGK kararının perde arkasını da anlattı.

Eski bakan ve AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener katıldığı Erkam Tufan'la Analiz programında gündeme ilişkin konulara değindi. Abdüllatif Şener, "Başbakan yerleştikçe, kendisini güçlü hissettikçe, sürekli tek ses haline dönüştü. Bu gün partide ikinci bir ses yok. Bugün AK Parti'de İdris Naim Şahin’in dediği gibi oligarşik yapı dahi yok, tek adam var." dedi.

Erdoğan’ın her zaman bir zenginleşme arzusu olmuştur diyen Şener, “Böylesine büyük bir servet ortaya çıkıyorsa bu servetin meşru bir servet ortaya çıktığını söyleyemezsiniz, helal bir kazanç olduğunu söyleyemezsiniz. Doğrudan doğruya yetimin yoksulluk hakkının gasp edilerek oluşturulan bir servet olduğunu söylersiniz.” dedi.

Erdoğan'ın ekonomi yönetimi ile ilgili Abdüllatif Şener, “Ekonomi yönetimini parayı almak vermek, şunun parası ödendi mi, şu iş buna verildi mi şeklinde algılarsanız, bu ilişkiler ne getirir haksız kazanç getirir, haram kazanç getirir.” ifadelerini kullandı.

'ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN YAPILAN HARCAMALAR'

Şener, "Örtülü ödeneklerin harcanmasına bakın, benim bulunduğum 5 yıl içinde buradan harcanan para 800 milyon civarındadır. Son 2 yıla bakın her yıl örtülü ödenekten ödenen paraya bakın. Her yıl ödenen para 2 milyar liradır. Sürekli bir artışın olduğu bir rakamdan bahsediyorum." dedi.

2004 MGK’SINDA İRTİCA EYLEM PLANI

2004 MGK'da yaşananlarla ilgili Şener, "Cemaati bitirme planı ve irtica eylem planı hiç konuşulmadı. Gündemi belirleyen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’dır. Hiç bir şey görüşülmediğine göre demek ki, Başbakan en azından MGK’ya katılan hükümet üyelerine bu konuda tek bir kelime söylemediğine göre bunu imzalayacaksınız demiş olur. Dolayısı ile gündem belirlenirken hangi maksatlarla hangi amaçlarla böyle bir karara ihtiyaç duyuldu o üç üyenin bildiği bir konudur." diye konuştu.

Başbakan'ın Şener Eruygur’a 'Kes Ulan' dediği ile ilgili Şener, "Başbakan ile Şener Eruygur arasında bahsedilen bir zıtlaşma, tartışma, gergin bir atmosfer olmamıştır. Böyle bir şeyde olmamıştır." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar