Abdullah Gül'ün vakfına onay çıktı

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurucusu olduğu 'Abdullah Gül Vakfı'nın' tescil edilmesi için geçen günlerde mahkemeye başvurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül'ün vakfına onay çıktı

Başvuruyu değerlendiren İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, asgari mal varlığı miktarının vakıf erek ve faaliyetleri de dikkate alınarak, vakfa öğrenim edilen malvarlığının, vakfın amaçlarını gerçekleştirmeye yeterli miktarda olduğunu anlatım ederek Vakıflar Genel Müdürlüğü sebebi ile vakfın tescil edilmesine karar verildi.

Yeri Ayazağa Kasrı
 
Vatan'dan Tolga Tatar'ın haberin kıyasla vakfın noktayı Ayazağa Kasrı şekilde gösterilirken vakfın firma hedefi da şöyle anlatılmıştı:

“Haklarını ve nebati çevreyi tavizsiz gözetmeye dayalı, hukukun üstünlüğü ilkesini eksen alan, maddi ve manevi kalkınmayı önceleyen, çoğulcu ve özgürlükçü demokrasiyi bütün ilke, firma ve süreçleriyle kökleştirmek için Türkiye’de ve dünyada farkındalık oluşturmak, duyarlılığı arttırmak, politik ve ilmi çalışmaları desteklemek, teşvik etmek ve etkinlikler yapmak şekli ile yurtta ve dünyada barışa hizmet etmektir.”

Vakfın, Türkiye’nin ve islam ülkelerinin siyasi,iktisadi, hukuki, dini, kültürel, sosyolojik ve sanatsal birikimlerinin incelenmesine, dinin toplumsal yaşama etkileri ve çözümler üretilmesi çalışmalarına destek vereceği belirtilirken, araştırmacılara burs ve kaynak desteği sağlayacağı anlatıldı.

Vakfın fesih edilmesi şeklinde ise bütün malvarlığı ve haklarının Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı’na devredileceği de söylendi. 
 
Vakfın mütevelli heyeti 
 
Vakfın Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Gül. İlk mütevelli heyeti ise şöyle: Mütevelli Heyeti Başkanı Gül’ün kardeşi Mehmet Macit Gül, Başkanvekili THY eski Genel Müdürü Candan Karlıtekin, eski İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç, eski mebus Faruk Bayrak, Gül’ün danışmanı ve eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, damadı Mehmet Sarımermer ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun oğlu Ali Ekrem Tekelioğlu. Vakfın ilk Denetleme Kurulu üyeleri ise Mehmet Sayım Tekelioğlu, Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı mütevelli heyeti başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve eski mebus Tevhit Karakaya.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar