Abdullah Gül soruları cevapladı: Polemiğe girmek istemiyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında, kendisine yönelik yapılan eleştiriler hakkında açıklama yaptı. Gül, ısrarlı sorular üzerine, kimseyle polemiğe girmek istemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül soruları cevapladı: Polemiğe girmek istemiyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gül, AK Parti'den kendisine yönelik tepkilerle ilgili olarak, "Polemiğe girmek istemiyorum" dedi. "Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı" diyen Gül, OHAL için, "İnşallah son kez uzatılır" ifadelerini kullandı. 

Gül'ün açıklamaları: (AK Parti'den yapılan açıklamalar) Polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla. (AYM'nin 'hak ihlali' kararı) Gazetecilerin yargılanmasının tutuksuz olmasının doğru olduğu kanaatimi her zaman söyledim. 

(OHAL'in yeniden uzatılacak olması) OHAL'in son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum. Çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi Türkiye için çok büyük iyilik olur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Kulislerde, şurada burada, şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık. Bu ahitle çıkarken de sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar