Abdullah Galib Bergusi kimdir?

Tutuklu Filistinli komutan Bergusi, "Sayın Erdoğan! Sabırlı ol ve bu Hak davanı devam ettir, çünkü doğru yolda ilerliyorsun" dedi. Bergusi, Güney Kore'deki "rahat" hayatını bir kenara bırakarak Filistin'deki işgale karşı direnmek için yeni bir hayata başlamış, 2003 yılında ise İsrail işgal güçleri tarafından hain bir pusu sonucunda esir edilmişti. Bergusi hala İsrail zindanlarında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Galib Bergusi kimdir?

Filistinli tutuklu komutan ve yazar Abdullah Galib Bergusi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini mektupla kınadı. İsrail'in Rimon Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede tutuklu bulunan ve İsrail tarafından 67 defa müebbet cezası ile 6 bin 300 yıl hapis cezası verilen, Filistin direnişinin önemli isimlerinden Bergusi, "Yoldaki Mühendis" isimli kitabını yayımlayan Ekin Yayınları aracılığıyla gönderdiği mektupla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Bergusi, mektubunda Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Vahşi askeri darbe girişiminin üzerinden biraz zaman geçse de hapishaneden gönderdiğim bu kelimelerin size ulaşması için Rabb'imize duacıyım. Siyonist gardiyanların zulmüne ve gaddarlığına, üzerimizdeki tüm baskılara rağmen Allah'ın izniyle size gönderdiğim mesajlardan haberdar oluyorsunuz." ifadelerini kullandı. Mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitap eden Bergusi, "Sayın Erdoğan! Sabırlı ol ve bu Hak davanı devam ettir, çünkü doğru yolda ilerliyorsun. Üzerinde ülkenin ve ümmetin bireylerini taşıyan ve sahil-i selamete ulaştıran güçlü bir köprü gibi ol. Aleyhinde çalışanlara ve askeri darbe teşebbüsünde bulunanlara ise Hazreti Ömer’in kılıcı ve şiddeti yeter. Çünkü o kılıç, zalimleri ve İslam toplumuna zarar verenleri perişan etmişti." görüşlerini dile getirdi.

Bergusi, darbe gecesi sokaklara çıkan ve tanklara karşı koyan Türk halkına da seslenerek, "Ne kadar şerefli ve izzetli olduğunuzu ispatladınız. Kanınızla ve cesaretinizle askeri darbe girişimine karşı koydunuz. Tüm dünyaya vatan ve ümmet sevgisinin ne olduğunu çok iyi öğrettiniz." değerlendirmesinde bulundu. Darbe girişiminde bulunan FETÖ'yü kınayan Bergusi, "Gerek dış güçlerin desteğini ve yardımını alıp, gerekse de içte devlet organlarını ele geçiren darbeciler ise şunu çok iyi belleyin ki siz vatanınıza ihanet ettiniz. Emelleriniz ve çabanız boşa çıkmıştır. Son olarak derim ki, köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez." görüşünü kaydetti.

Abdullah Galib Bergusi kimdir?

Abdullah Galib Bergusi, Filistin'deki Kassam Tugayları'nın komutanıdır.

Bergusi, Güney Kore'de yaşıyordu. Ancak İsrail'in ülkesini işgal etmesinden sonra Filistin'e dönerek direniş kararı aldı.

Elektronik ve mekanik alanında kendini geliştiren Bergusi, bu alanda direniş hareketine yardımcı olacak birçok icraata imza attı.

İsrail işgal güçleri tarafından 2003 yılında esir alınarak mahkeme edilen Abdullah Bergusi, 67 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Bergusi, İsrail zindanlarında eli boş durmadı. Şimdiye kadar 17 kitap çıkardı. Kitaplarından bazıları Türkiye'de de yoğun ilgi görüyor. 

Abdullah Bergusi'nin eserleri arasında yer alanlardan bazıları şunlardır: Yoldaki Mühendis, Yoldaki Mühendis-2 ve Yaşayan Şehit. 

Bergusi, ilk kitabında zindanlara düşmeden önceki hayatını anlatıyor. Diğerinde ise zindanda yaşadıklarını. 

Abdullah Galib Bergusi, Hamas’a, İhvan-ı Müslimin’e ve Kassam Tugayları’na mensup olduğunu büyük bir özveriyle söylüyor satır aralarında.

İbn Teymiyye’yi, Şehid Hasan el-Benna’yı, Şehid Seyyid Kutub’u, Şehid Şeyh Ahmed Yasin’i, Yusuf el-Karadavi’yi, Muhammed Ahmed er-Raşid’i, Hemmam Said’i vd. çok seviyor.

Özellikle İbn Teymiyye’yi sevdiğini, ara ara hatırladığı onun şu sözünden anlıyoruz: “Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki! Hapsedilmem halvet, sürdürülmem seyahat ve öldürülmem ise şehadettir.

Yorumlar

Kadriye pala "Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki! Hapsedilmem halvet, sürdürülmem seyahat ve öldürülmem ise şehadettir" Allah'ın izni ile sana asla bir şey yapamayacakları
Elif İşte mükemmelliyetçilik
Davamız İslam Allah Abdullah Bergusi den razı olsun . Bizide onun gittiği yoldan gitmeyi nasp etsin