Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili polisin tutuklanma talebine ikinci ret

Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde Gezi Parkı eylemleri nedeniyle düzenlenen protesto eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert olayında polisin tutuklanması talebi ikinci kez reddedildi. Gezi...

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili polisin tutuklanma talebine ikinci ret

Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde Gezi Parkı eylemleri nedeniyle düzenlenen protesto eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert olayında polisin tutuklanması talebi ikinci kez reddedildi.

Gezi Parkı eylemlerini protesto etmek amacıyla attığı gaz fişeği ile 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memuru Ahmet Kuş’un (29) tutuklanması talebini Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ardından 1. Ağır Ceza Mahkemesi de reddetti. Talebin reddedilmesine tepki gösteren ailenin avukatı Hatice Can, “Sanığın tutuksuz olması kamunun, halkın adalete olan inancını zedelemektedir." dedi.

3 Haziran 2013'te gece saat 23.00 sıralarındaki meydana gelen olayda başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert olayı ile ilgili başlatılan soruşturmada Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis memuru Ahmet Kuş hakkında olası kasıtla adam öldürme suçundan Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Bu çerçevede 25 yıla kadar hapis istenen Ahmet Kuş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, 2. Ağır ceza mahkemesine başvurarak polisin tutuklanması talebinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, şüphelinin sabit iş ve ikametgah sahibi olması, kaçma şüphesinin olmaması, mevcut delil durumu ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti. Bu durumun ardından bu sefer tutuklama talebi 1. Ağır ceza mahkemesine yapıldı. 1. Ağır ceza da aynı gerekçelerle talebi reddetti.

Avukat Hatice Can, “Ölüm var ortada. Ölümün olması halinde sanığın tutuksuz olması kamunun, halkın adalete olan inancını ağır şekilde zedeler ve mağduriyetin daha çok arttığını hisseder mağdur ve maktul yakınları. Hem sanığın cezalandırılması için tüm delillerin toplanmasına katkı vermeyecek, hem de tutuklanması için talebimizi ısrarla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar