Abdullah Cömert davasının ilk duruşması başladı

Hatay'da düzenlenen Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin tek sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Abdullah Cömert'in annesi Hatice...

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Cömert davasının ilk duruşması başladı

Hatay'da düzenlenen Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin tek sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve kardeşleri Adnan ve Zafer Cömert katılırken tutuksuz sanık polis memuru A.K. duruşma da yer almadı. Duruşma salonuna girerken adliye önünde bekleyen polislere kardeşinin fotoğrafını gösteren ağabey Adnan Cömert, "Oruç olan insan adam öldüremez. Katiller oruç tutamaz. Dinimiz insan öldürmeyi emretmez." diye bağırdı.

Yer yetersizliği neden gösterilerek mahkeme salonuna sadece aile yakınları ve avukatlar alınırken duruşmayı izlemek üzere Hatay Adliyesi önüne gelen bir grup ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Hatay Adliyesi önüne barikat kuran polis tüm giriş ve çıkışlarda kimlik kontrolü yaptı. CHP'li milletvekillerinin duruşma salonuna girdiğini öğrenen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek, polisle tartışarak salona girmek istedi. Bu arada barikat arakasında bekleyen küçük grup barikatları devirerek adliye bahçesine girmeye çalışınca sivil polisler ve çevik kuvvet ekipleri grubun önünü kesti. Sabah 09.00'da başlayan dava halen sürerken adliye önünde bekleyen bir grup slogan atıyor.

CİHAN

Yorumlar