Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine Aksaray’da da tepki gösterildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi, Aksaray'da da kınandı.

Google Haberlere Abone ol
Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine Aksaray’da da tepki gösterildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi, Aksaray'da da kınandı.

    Cuma namazının ardından, Ulu Cami önünde toplanan çok sayıdaki grup, Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini kınadı. AK Parti Aksaray İl Gençlik Kolları Üniversite Birimi (ÜNİAK) Başkanı Semih Beluk, grup adına yaptığı konuşmada, Abdülkadir Molla'nın idam edilmesinden dolayı toplandıklarını söyledi. Yapılan bu zulmü kınadıklarını ve Abdülkadir Molla'ya Allah'tan rahmet dilediklerini aktan Beluk, "Bakara Suresi 154'üncü ayetinde, 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz' der. Onların tek gayeleri vardı, kuru kuruya bir cihangirlik davası değildi. Onların davası, İslami tanıtmak ve öğretmekti." şeklinde konuştu.

    Alimlerin davaları uğruna cehennemi bile göze aldıklarını dile getiren Beluk, şunları kaydetti: "Bediüzzaman Said Nursi, Allah'a dua ederken 'Allah'ım, bedenimi o kadar büyüt ki cehenneme benden başkası sığmasın' demiştir. İste alimler bu kadar fedakarlardı. Alimler, cemiyetin imanı için kendilerini feda ederlerdi. Necip Fazıl, 'Ciğerinden kalemine kan çeksin ve gençliğe ve milletine hakkı ve hakikati göstersin' der. Yıllar önce ülkemizde idam edilen Adnan Menderes ise 'Dirimden korkmayacaktınız ama milletle şimdi el el vererek, Adnan Menderes'in ölüsü edebiyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir'. İste haksızlık uğruna idam edilen bu alimlerimizin ruhları bizimle beraber devam edecektir. Bizler, her zaman onların sesi olacağız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Şahadeti mübarek olsun."

    Basın açıklamasına katılan vatandaşlar da idama sert tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar