Abdülhamit'in torunu Neslişah Osmanoğlu toprağa verildi

Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın ikinci kuşak torunu Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Osmanoğlu'nun cenazesi, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na gözyaşları arasında...

Google Haberlere Abone ol
Abdülhamit'in torunu Neslişah Osmanoğlu toprağa verildi

Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın ikinci kuşak torunu Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Osmanoğlu'nun cenazesi, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na gözyaşları arasında toprağa verildi.

Damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın torunu 89 yaşındaki Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu, son yolcuğuna uğurlandı. Neslişah Osmanoğlu için Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Harun Osmanoğlu ve eşi Perizad Osmanoğlu'nun yanı sıra çok sayıda hanedan üyesinin katıldığı cenaze namazına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir de katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Neslişah Sultan'ın iki oğlu Ömer ve Salih Osmanoğlu kabul etti.

Annesinin son zamanlarda damar tıkanıklığı problemi yaşadığından bahseden Salih Osmanoğlu, “Annemin damar problemleri vardı birazda yaşlıydı. Annem ikinci nesil son torunuydu.” dedi. Çok üzgün olduklarını belirten Ömer Osmanoğlu ise, “Hiçbir ölüm geç değildir. Bütün ölümler erkendir.” diye konuştu.

Cenaze törenine katılanlardan biri de 1974 yılında Osmanlı Hanedanının 50 yıllık sürgünü bitiren kanun teklifinin sözcüsü Demokrat Parti Erzurum Eski Milletvekili Rasim Cinisli'ydi. Cinisli “Bugün çok müteessiriz, çok önemli bir kıymetimizi, hanedandan büyük bir değerimizi kaybettik. Yakınları, şehzadeler de burada, bizde kendimize düşeni yapıyoruz. Allah makamını cennet eylesin. Geride kalanlara sabır versin.” ifadeleri kullandı.

Neslişah Osmanoğlu'nun cenazesi, Fatih Camii’nde Kılınan cenaze namazının ardından annesi Fatma Meziyet Hanımefendi’nin de mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİHAN

Yorumlar