Abdülhamit Gül: 'Darbeciler milletin dik duruşu karşısında eğildi'

15 Temmuz gecesi darbecilerin milletin dik duruşu karşısında eğildiğini belirten Gül, darbecilerin asla hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Abdülhamit Gül: 'Darbeciler milletin dik duruşu karşısında eğildi'
AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Ne kadar engellerseniz engelleyin, bu milletin Recep Tayyip Erdoğan ile bağı telekonferans ile değil gönül bağı ile bağlıdır işte onu asla kesemeyeceksiniz." dedi.

Demokrasi Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılarak halka hitap eden Gül, Türkiye'nin darbe girişimine tanık olduğunu ve hiç tereddüt etmeden vatandaşların sokaklara çıktığını söyledi.

15 Temmuz gecesi darbecilerin milletin dik duruşu karşısında eğildiğini belirten Gül, darbecilerin asla hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Gül, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesinin, Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellendiğini hatırlattı.

Milli iradenin önünde hiçbir engelin duramayacağını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Darbeye karşı durdular demokrasi mitingi yaptılar. Cumhurbaşkanımız oraya telekonferansla bağlanacaktı ve bir mahkeme onu durdurdu. Neden kendi vatandaşlarına Cumhurbaşkanının hitap etmesini engelliyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Onların bilmediği bir şey var. Ne kadar engellerseniz engelleyin bu milletin Recep Tayyip Erdoğan ile bağı telekonferans ile değil gönül bağı ile bağlıdır işte onu asla kesemeyeceksiniz. Bu nöbeti 7 Ağustos'ta Yenikapı Meydanı'nda büyük bir şölenle taçlandıracağız. O güne kadar bu meydanda demokrasi ve vatan nöbeti tutmaya devam edeceğiz."

Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz da Türkiye'nin, bin yıldır dünyanın barış köprüsünün kilit taşı olduğunu, bundan dolayı dünyanın Türkiye ile bu kadar uğraştığını belirtti.

Türkiye'yi yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Yılmaz, "Türkiye Kabe'nin ebabil kuşudur. Bizlerde Ebrehe haçlı ordunun siccil taşlarıyız. Deniz, leş kabul etmez. İslam denize benzer. Kim onu istismar ederse ya balıklar yutar ya da karaya atar. Amerika'daki leşi deniz kabul etmemiştir. Çünkü haindir." diye konuştu.

Yorumlar