ABD’li Ortadoğu araştırmacıları Konya’da

Amerika’dan Junior College (Teksas) Ortadoğu Araştırma ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manoucher R.

Google Haberlere Abone ol
ABD’li Ortadoğu araştırmacıları Konya’da

Amerika’dan Junior College (Teksas) Ortadoğu Araştırma ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manoucher R. Khosrowshahi’nin başkanlığında, akademisyenler ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 20 kişilik heyet, alan incelemeleri çerçevesinde Necmettin Erbakan Üniversitesini ziyaret etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün karşıladığı heyetle ikili ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen görüşmede konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker, üniversitelerinin gelişen ve dinamik bir yapıda olduğunu ve genç bir öğretim kadrosuna sahip olduklarını belirterek, yurtdışındaki üniversitelerle ilişkileri geliştirmeye önem verdiklerini söyleyerek heyeti üniversitelerinde ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti.
Prof. Dr. Manoucher R. Khosrowshahi ise Necmettin Erbakan Üniversitesini ziyaret etmekten mutlu olduklarını, her yıl Türkiye’de üniversiteleri gezdiklerini ve son zamanlarda Konya’yı da listelerine eklediklerini söyleyerek işbirliğini somutlaştırmak için Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni Teksas’a davet etti.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde öğle yemeğinde bir araya gelen heyete, yemek sonrası Türk Müziğinden seçme bestelerin yer aldığı bir dinleti de sunuldu.
CİHAN

Yorumlar