ABD'li generallerin Orta Asya ziyareti sıklaştı

ABD üst düzey askeri yetkilerin Orta Asya ziyareti sıklaştı. Afganistan'da görev yapan ABD ve NATO güçlerinin bu ülkeden çekilmesiyle ilgili daha önce verilen süresinin 2014'de bitmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li generallerin Orta Asya ziyareti sıklaştı

ABD üst düzey askeri yetkilerin Orta Asya ziyareti sıklaştı. Afganistan'da görev yapan ABD ve NATO güçlerinin bu ülkeden çekilmesiyle ilgili daha önce verilen süresinin 2014'de bitmesi bekleniyor. Washington yönetimi, Afganistan'dan tamamen ne zaman çekileceği yönünde henüz bir tarih açıklamazken, ABD'li generaller, Orta Asya'yı sık sık ziyaret etmeye başladı.
Geçen yıl Kasım ayında ABD Silahlı Kuvvetleri Ulaştırma Komutanı (Transcom) General William Fraser III Tacikistan'ı ziyaret ederken, bu kez ABD Özel Kuvvetler Merkez Komutanlığı Komutanı (SOCCENT)Tümgeneral Michael K. Nagata, Duşanbe 'de temaslarda bulundu.
Tacik basınına göre, ABD'li General Duşanbe temasları kapsamında Tacikistan yetkilileri, ABD Duşanbe Büyükelçiliği mensupları ile bir araya geldi. Görüşmelerde güvenlik alanında ikili işbirliği konularının ele alındığı kaydedildi. General Nagata, ABD Büyükelçi Susan Elliot ile bir araya gelerek, ABD ile Tacikistan arasındaki askeri işbirliğine dair işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Tarafların ayrıca, ABD Özel Harekat Komutanlığı'nın Orta Asya bölgesindeki güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik önemli katkı yapabileceğine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.
CİHAN

Yorumlar