ABD'den Şifa Üniversitesi öğrencilerine rekor seviyede staj kabulü

Şifa Üniversitesi öğrencileri. USMLE (United States Medical Licensing Examination) stajı için ABD'den rekor seviyede kabul aldı. Tıp Fakültesi'nden 18, diğer fakülte ve bölümlerden 20 öğrenci, bu ülkenin seçkin üniversitelerinde staja başladı.Şifa...

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Şifa Üniversitesi öğrencilerine rekor seviyede staj kabulü

Şifa Üniversitesi öğrencileri. USMLE (United States Medical Licensing Examination) stajı için ABD'den rekor seviyede kabul aldı. Tıp Fakültesi'nden 18, diğer fakülte ve bölümlerden 20 öğrenci, bu ülkenin seçkin üniversitelerinde staja başladı.

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin USMLE sınavına hazırlanan 14’ü 3. sınıf toplam 18 öğrencisi, yaz stajı için kabul aldı. Diş Hekimliği Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden dil eğitimi, staj ve proje amaçlı giden öğrencilerle birlikte Şifa Üniversitesi’nin ABD’de staj yapan öğrenci sayısı 38’ye ulaştı. Bunlar arasında Harvard Medical School, Baylor College, MD Anderson Cancer Center of Texas University, Boston MA Woman’s and Brigham Hospital, University of Cincinnati Brain Tumor Center, Albert Einstein University of Yeshiva, University Hospitals Case of Medical, University of Nebraska Medical, Cincinnati Children Hospital Medical Center Heart Institute, Albert Einstein Medical College Newyork City, Johns Hopkins University, University of Washington, Khach San Washington University ve Columbia University de bulunuyor.

USMLE İÇİN ÖN HAZIRLIK

Şifa Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, öğrencileri 1. sınıftan itibaren bu tür yurtdışı eğitim programlarına yönlendirdiklerini söyledi. Atabay, “Öğrencilerimizi ilk yılından itibaren sadece Türkiye’deki TUS'a değil, ABD’deki bir anlamda TUS’un karşılığı olan USMLE sınavına da hazırlanmaları konusunda yönlendiriyoruz. Hazırlık sürecinde özellikle ABD’de yaptığınız staj, katılmış olduğunuz projeler vb. faaliyetleri de başvuru dosyanızda sunuyorsunuz. Üstelik bu yaz stajlarına, sadece USMLE sınavlarına hazırlık için de gidilmiyor. İleride araştırmacı hekim, akademisyen olmak isteyen öğrenciler için deçok büyük önem arz ediyor.” dedi.

ABD’nin normal üniversitelerden bu kadar yoğun öğrenci kabul etmediğini söyleyen Prof. Dr. Atabay, “Öğretim üyelerimizin öğrencilerimizi sürekli yönlendirmeleri ve cesaretlendirmeleri, üniversitemizin de onlara bu yönde destek olması, referans olması bu sonucu getiriyor. Öğrenciler, ilk yıllarında daha çok bizim desteğimizle bu stajları ayarlayabiliyor ve kabul alabiliyorlardı ancak 3. sınıfı bitirenlerin büyük çoğunluğu, staj yapacağı kurumu kendi buldu ve kendi imkanlarıyla gitti. Bizler de bu üniversitelere öğrencilerimiz için referans mektupları yazdık ancak şu bir gerçek ki Şifa Üniversitesi’nin başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışında artık bir marka değeri var.” diye konuştu.

'YABANCI DİL EĞİTİMİMİZ AVANTAJ OLDU'

Şifa Üniversitesi öğrencilerinin ABD’den rekor seviyede kabul görmesinde, verdikleri yabancı dil eğitiminin de önemli payı olduğunu vurgulayan Atabay, “Öğrencilerimizin İngilizcelerini ona göre hazırladık. Bir 3. sınıf öğrencisi, İngilizcesine güvenerek böyle bir yaz stajına gidiyorsa bu bizim yabancı dil eğitimimizin başarısını gösteriyor.” dedi. Şifa Üniversitesi’nde ilk üç yılının ortalamasına göre kendi bölümünü birinci tamamlayan öğrencilerin stajlara ücretsiz gönderildiğini, bu uygulamanın diğer öğrencileri de motive ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar