ABD'de Mahkeme Tiryaki Adamın Kendi Evinde Sigara İçmesini Yasakladı

ABD'de bir mahkeme, komşuların şikâyeti üzerine, Edwin Gray'in sahibi olduğu evde sigara içilmesini yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de Mahkeme Tiryaki Adamın Kendi Evinde Sigara İçmesini Yasakladı

ABD'de bir mahkeme, komşuların duman ve koku yüzünden şikayet etiiği Edwin Gray ve ailesine evlerinde sigara içme yasağı koydu. Temyiz mahkemesi, Edwin Gray ve ailesinin Washington kentindeki evlerinde geçici şekilde sigara içemeyecekleri anlamında Önlem kararı verdi.

ZARAR GÖRDÜKLERİ GEREKÇESİYLE DAVA ETTİLER

Davayı açan komşular, bodrum katındaki bir delikten evlerine sigara dumanının girdiğini ve dumanın kendilerine ziyan verdiğini ileri sürdü. Davacı ailenin geçen sene Gray Ailesi'nin yanındaki eve taşındığı, bir de çocukları bulunduğu ve yakında bir çocuklarının daha olabileceği öğrenildi.

'EV BENİM İSTEDİĞİMİ YAPARIM'

Gray Ailesi bu karara karşı yasal mücadelelerine devam edeceklerini söylüyor. 1964'ten buyana Edwin Gray'in ebeveynlerinin sahip bulunduğu evde bugün, Gray ve dört iri oğlu yaşıyor. 53 yaşındaki adam, 'Burası benim evim ve evimin içerisinde istediğim şeyi yapma meselesinde hür olmalıyım' diyor.

500 BİN DOLAR TAZMİNAT TALEP ETTİLER

Komşular ise Gray Ailesi'nin sigara içmesine mani olmak meselesinde kararlı görünüyor ve sigara dumanı itibarıyla uğradıkları ziyan için 500 bin ABD doları tazminat istek ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar