Abdal Kültür Merkezi ayağa kalkıyor

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmaları devam eden Abdal Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Abdal Kültür Merkezi ayağa kalkıyor

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmaları devam eden Abdal Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen törenle restorasyon çalışmaları başlatılan Abdal Kültür Merkezi inşaatını gezen Başkan Dündar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıllarca atıl kaldıktan sonra, Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırılacak olan Abdal Kültür Merkezi’nin, Ördekli, Gökdere ve Haraççıoğlu gibi, sanat faaliyetlerin yürütüldüğü bir merkeze dönüşeceğini ifade eden Dündar, son 4 yılda 145 tarihi eseri ayağa kaldırdıklarını kaydetti.

Dündar, “Bu gün bir çoğu yaşayan birer merkeze dönüşen bu yerlere, Abdal Kültür Merkezi de ekleniyor. Cumhuriyet döneminden günümüze kalan ve zamanında tahıl ambarı olarak kullanılan, yığma taş özelliğine sahip depoyu, sanatın ve kültürün merkezi olacak şekilde, aslına uygun bir şekilde restore edip yeniden ayağa kaldırıyoruz.” diye konuştu.

Abdal Kültür Merkezi restorasyon çalışmalarının, planlanan şekilde devam ettiğini söyleyen Dündar, şu bilgileri verdi: “Şu anda merkezin dış cephedeki taşıyıcı taş duvarların temizlik ve sıva rastaları yapıldı. İç mekanda ise projede yer alan taş duvarların imalatı sürüyor. Asma kat olan bölgede ise, kolonların ankraj çalışmaları devam ediyor. Binanın çatı makaslarının imalatları da dışarıda yapılıyor. Abdal Kültür Merkezi de, yakında tarihi ve kültürel mirasımızın eşsiz eserlerinden biri olarak, Bursa’da yerini alacak.”

Dündar, 990 metrekare alana sahip olan Abdal Kültür Merkezi’nde sanat galerisi, eğitim alanları, atölyeler, sergi sunum ve konferans salonları yer alacağını, avlusunda, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir oturma alanı da yapılacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar