’ABD ve Avrupa’da aile altyapısı çöktü, boşanma oranları arttı’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, ABD ile Avrupa’nın pek çok ülkesinde aile altyapısının çöktüğünü vae boşanma oranlarının arttığından dert yanarken, “İnsanlar, çocuk sahibi olmak yerine kedi ve köpek sahi.

Google Haberlere Abone ol
’ABD ve Avrupa’da aile altyapısı çöktü, boşanma oranları arttı’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, ABD ile Avrupa’nın pek çok ülkesinde aile altyapısının çöktüğünü vae boşanma oranlarının arttığından dert yanarken, “İnsanlar, çocuk sahibi olmak yerine kedi ve köpek sahibi oluyor.” dedi.

Sevgi Kurtulmuş, Bağcılar Belediyesi’nce tertip edilen Kadınlar Akademisi programına konuk oldu. Programda davetlilere Hoca Yusuf Hemedani’nin ‘Hayat’ adlı kitabını okumayı tavsiye eden Kurtulmuş, eserde hayatın canlılar için teselli ve avunmak olduğunun değinildiğini belirtti. Kurtulmuş, ”Sadece bütün canlıların yaptığı gibi yiyip içip barınma ihtiyacımızı karşılayıp ve eş bulup hayatımızı sürdürebiliriz. Ancak bu mahlukatın en aşağı derecesidir. Bunların dışında bir şeyler yapmalıyız. Hemedani Hazretleri, insanın en doğru ilişkisinin Allah ile olan ilişkisi olduğunu ifade ediyor. Sınırlı bir hayatımız var. Geldik gidiyoruz. Gittiğimiz yerde de yapamadıklarımız ve yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz.” şeklinde konuştu.

Modern insanın hayata şaşı baktığını savunan Kurtulmuş, batılı insanın kendisini her şeyin sahibi olarak gördüğünden ve Allah’ın konumunu unuttuğundan yakındı. Müslümanların hayatta her şeyin kendisine emanet olduğunun farkında olması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, mülk ve emanet duygusuyla hayata bakmanın önemine işaret etti. Basın ve televizyon vasıtasıyla bu bakış açısının kaybedildiğinden şikayet eden Sevgi Kurtulmuş, bugün modern insanın mutsuz olduğunu vurguladı. Modern dünyada aile yapısının çöktüğünü de kaydeden Kurtulmuş, uzun seneler ABD’de yaşadığını ve Avrupa ülkelerini dolaştığını bildirerek, şöyle konuştu:

“Aile yapısı çökmüş, boşanma oranları artmış ve evlilik dışı ilişkiler yükselmiş çocuk sayısı ise azalmış. İnsanlar, çocuk sahibi olmak yerine kedi, köpek sahibi oluyorlar. Batıda aile yapısı çökmüştür. Eğer ülkemizde de tedbir alınmazsa bu tehlike Türkiye için de geçerli. Türkiye’de de evlilik yaşı yükseliyor ve evlilik dışı ilişki yaygınlaşıyor.”

Her şeye emanet gözüyle bakıldığı için insanın kendi bedenine, ailesine ve evlatlarına özel ihtimam göstermesi gerektiğini aktaran Kurtulmuş, iyi bir örnek sergilemeyen anne ve babanın evlatlarını da iyi yetiştiremeyeceğini anlattı.

“ANNE VE BABALAR TUTARLI OLMALI”

Anne ve babaları davranışlarıda tutarlı olmaya çağıran Kurtulmuş, “Maalesef bugün çoğumuz bunu yapamıyoruz. Dün ak dediğimize bugün kara diyoruz. Onurlu olmayı beceremiyoruz. Eğer çocuklarımıza yeterli sevgiyi versek, onurlu yaşamayı öğretebilirsek çocuklarımıza verebileceğimiz en önemli şey budur.” diye konuştu.

“28 ŞUBAT’IN SEBEBİ BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ SAYISININ ARTMASIDIR”

Sevgi Kurtulmuş, programda son olarak soruları cevapladı. 28 Şubat dönemi ile ilgili bir soruya karşılık Kurtulmuş, Profesör olmasına kısa süre kala başörtüsünden dolayı İstanbul Üniversitesi’nden ayrılmaya zorlandığını belirtti. Tırnaklarıyla kazıyarak elde etmeye çalıştığı kariyerine son verilmek istendiğine temas eden Kurtulmuş, oysa önceden Amerika’daki bir üniversitede başörtüsüyle rahatça eğitim alabildiğini aktardı. Buna karşın İstanbul Üniversitesi’nde görevinden uzaklaştırıldığını hatırlatan Kurtulmuş, “Türkiye’de başörtüsü taktığınız için bunu yaşıyorsunuz.” dedi.

28 Şubat’ın asıl sebebinin üniversitelerde başörtülü öğrenci sayısının artışı olduğunu savunan Kurtulmuş, Doçen olduğu senelerde çok sayıda başörtülü öğrencisi olduğunu açıkladı. “Merhum bir hocam bana demişti ki ‘evladım gözlemliyorum, kız öğrenciler seni örnek alıyor ve sana benzemek istiyor. Erkek öğrenciler de senin senin gibi birisiyle evlenmek istiyor.” diyen Kurtulmuş, şu an pek çok öğrencisinin Profesör olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“28 Şubat sürecinin Müslümanlar için öğretici olduğunu düşünüyorum. En azından sadece şekil olarak değil Rabbimin istediği gibi Müslüman olmayı öğreniyoruz. İnançlarımızı tekrar öğrenmeye çalışıyoruz. Kolay değil. Yıllar sonra üniversiteye tekrar döndüm Profesör unvanını aldım.’
CİHAN

Yorumlar