ABD, Tacikistan'a askeri yardımda bulunacak

Tacikistan'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya'dan sorumlu yardımcısı Nisha Biswal, Tacikistan güvenlik güçlerine terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer uluslararası suçlara karşı mücadelede yardım...

Google Haberlere Abone ol
ABD, Tacikistan'a askeri yardımda bulunacak

Tacikistan'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya'dan sorumlu yardımcısı Nisha Biswal, Tacikistan güvenlik güçlerine terör, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer uluslararası suçlara karşı mücadelede yardım etmeye kararlı olduklarını söyledi.

Duşanbe'de bulunan Biswal, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomi, ticaret, yatırım, eğitim alanları ile birlikte bölgesel güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar özellikle bölgesel güvenlik konusunda Afganistan'daki Uluslararası Destek Gücü'nün çekilmesinden sonra bölgedeki duruma karşı alınabilecek tedbirleri masaya yatırdı. ABD'li diplomat, Rahman'a Afganistan'a yaptığı yardımlardan dolayı da teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar