ABD, Adil Öksüz'ü neden aradığını açıkladı

Darbe girişiminden sonra ortadan kaybolan Adil Öksüz'ün Amerikan konsolosluğundan aranmasıyla ilgili büyükelçilikten açıklama geldi. Açıklamada, "Vize iptalini haber vermek için aradık" denildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Adil Öksüz'ü neden aradığını açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Darbe girişiminden sonra ortadan kaybolan Adil Öksüz'ün Amerikan konsolosluğundan aranmasıyla ilgili büyükelçilikten açıklama geldi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Vize iptalini haber vermek için aradık" denildi. 

ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamanın tam metni şöyle: Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Adi Öksöz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı geçekleştirilmiştir. O gün 21 Temmuz emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosuluğu'nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilmektedir.

Yorumlar